HEKLANJE

Vodič za poslovne kreditne kartice

TEMU APP 100 E KUPON

Poslovne kreditne kartice pomoć su za one poduzetnike koji vode vlastiti posao. Poslovna kreditna kartica ne samo da djeluje kao kreditna linija, već vam može pomoći i u pružanju dovoljne kontrole u upravljanju financijama i gotovinom vaše tvrtke. Kada su poslovne kreditne kartice prvi put uvedene, uglavnom su bile namijenjene korporativnim rukovoditeljima. Međutim, ovaj se trend promijenio i danas čak i vlasnici malih tvrtki mogu prilično lako nabaviti poslovne kreditne kartice. Poslovne kreditne kartice postale su svestran alat koji vlasnicima tvrtki omogućuje učinkovito korištenje tijekom vremena kako se njihove poslovne potrebe mijenjaju.

Većina poslovnih kreditnih kartica dolazi sa širokim rasponom značajki, uključujući predujmove u gotovini, novčane nagrade, zrakoplovne milje, hitnu uslugu jednim pozivom i osiguranje. Značajke uključene u poslovnu kreditnu karticu razlikuju se od jednog pružatelja kartice do drugog, ali većina tvrtki koje izdaju kreditne kartice nudi atraktivnu početnu cijenu za prvih nekoliko mjeseci od datuma otvaranja vašeg računa. Nakon tog početnog razdoblja od kupca će se tražiti da plaća veći tekući APR, a kartica također može zahtijevati godišnju članarinu.



Jedna od glavnih prednosti poslovne kreditne kartice je da pruža značajno povećanje financijske kontrole. Kartice vam omogućuju da pojednostavite i dobro upravljate svojim poslovnim troškovima, eliminirajući potrebu za korištenjem osobne kreditne kartice za poslovne troškove. Još jedna najvažnija značajka poslovne kreditne kartice je da vlasnici malih tvrtki mogu iskoristiti te komadiće plastike za financiranje ili hitne “zajmove za premošćivanje” za svoje poslovanje kada zaglave u nestašici novčanog toka. I čak iako to nije izričito navedeno u značajkama poslovne kartice, vlasnici tvrtki su koristili poslovne kreditne kartice i za financiranje pokretanja poslovanja.

U današnje vrijeme postoji bezbroj malih i srednjih poduzeća koja koriste poslovne kreditne kartice kao učinkovit alat za financiranje. Postoji veliki izbor izdavatelja kreditnih kartica koji nude poslovne kreditne kartice s različitim shemama i značajkama. Zbog brojnih dostupnih mogućnosti, preporučljivo je temeljito usporediti i usporediti poslovne kreditne kartice kako biste odabrali idealnu karticu koja najbolje odgovara vašim specifičnim poslovnim potrebama.

Savjeti za odabir poslovne kreditne kartice

Prije nego što podnesete zahtjev za kreditno ograničenje poslovnog kredita, napravite procjenu svojih mjesečnih poslovnih troškova i povijest otplate. Provjerite jeste li podnijeli zahtjev za kreditno ograničenje za koje znate da je unutar granica vaših troškova, ali jednako važno, također će uzeti u obzir rastuće potrebe vašeg poslovanja.

Ako imate nekoliko zaposlenika koji rade pod vama, trebate odrediti koliko kartica može biti potrebno vašoj tvrtki i koji zaposlenici će trebati kartice za poslovne troškove. Očito, prije nego što izdate kartice bilo kojem zaposleniku, uvjerite se da su pouzdani.

Također, pobrinite se da tijekom ovog procesa odredite svoje poslovne zahtjeve za pomoćne usluge. To jest, ako vi ili vaš zaposlenik morate redovito putovati zbog poslovnih potreba, onda je dobra ideja pronaći one izdavatelje poslovnih kreditnih kartica koji nude besplatne zračne milje, putno osiguranje i hotelske popuste.

Budite oprezni s početnim kamatnim stopama koje nude izdavatelji poslovnih kreditnih kartica. Većina tih ponuda osmišljena je za privlačenje novih kupaca, a nakon početnog razdoblja od šest mjeseci do jedne godine, kamatne stope će se značajno povećati. Dakle, kada se uspoređuju poslovne kreditne kartice, jedna od najvažnijih stvari koju treba provjeriti je redovita kamatna stopa u odnosu na početni APR i koja je kartica povoljnija u tom pogledu.



Dakle, ako planirate započeti novi poslovni pothvat, pokušajte iskoristiti cijeli niz pogodnosti koje nudi poslovna kreditna kartica, a koje mogu financirati, pratiti i nagraditi vaše poslovne aktivnosti.