HEKLANJE

Novčani tok – životna snaga svakog posla

TEMU APP 100 E KUPON

Uvod

Svrha ovog članka je upoznati vlasnike tvrtki s vrstom financiranja koja je mnogima nepoznata, faktoringom. Objasnit ću vam, na jednostavan, ali sveobuhvatan način, kako poboljšati novčani tok vaše tvrtke. Tada možete odlučiti je li korištenje faktoring pristupa dobra poslovna odluka za vašu konkretnu situaciju i potrebe.



Životna snaga svakog posla

Kad bismo bili u prostoriji punoj vlasnika malih tvrtki i pitali ih sve: “Što je jedina stvar koju vaša tvrtka najviše treba da bi preživjela i rasla?” vjerojatno bismo dobili razne odgovore: “potreban proizvod ili usluga”, “čvrsta baza lojalnih kupaca”, “dobro pripremljen poslovni plan za zacrtavanje vašeg kursa”, “dobra lokacija” ili “učinkovit marketing”. ” Svi istiniti odgovori. No, osim ovih, postoji još jedna potreba koja je ključna za svako poslovanje – to je potreba za raspoloživim NOVCEM. Ovo je mjesto gdje faktoring ili financiranje potraživanja stupa na scenu.

Gotovina za posao je kao gorivo za automobil. Morate imati dovoljno u spremniku da pokrenete motor i morate održavati dovoljno u spremniku da nastavi raditi. Sada će vas automobil (vaš posao) odvesti kamo želite. Ako ostanete bez goriva – gotovine u ruci – u bilo kojem trenutku na putu, pa…svi znamo što će se dogoditi.

Gdje vlasnik tvrtke može nabaviti gotovinu koja mu je potrebna? Banke, rizični kapital, privatni fondovi vlasnika, prijatelja i rodbine redom su najčešća mjesta. Međutim, banke obično žele najmanje dvije ili tri godine poslovnih financijskih podataka prije nego što daju zajam. Investitori rizičnog kapitala žele dio vlasništva nad tvrtkom. Ne posluju dovoljno dugo ili nisu dovoljno profitabilni da bi zadovoljili banke; i ne želeći se odreći bilo kakvog vlasništva; a budući da su privatni resursi već iskorišteni, vlasnik tvrtke može zapeti. “Gdje mogu pronaći taj novac za razvoj svoje tvrtke? Imam dobar posao s lojalnim klijentima, profitabilan sam ili bih imao dovoljno novca da pokrenem motor; Samo trebam prebroditi ovu grbu nedovoljno novca. Što mogu učiniti?”

Odgovor na ovo pitanje možda vam je pred nosom, a da ga ni ne znate. Ako imate potraživanja od dobrih, solidnih kupaca koji su kreditno sposobni, imate nešto s intrinzičnom vrijednošću za što su drugi vlasnici poduzeća zainteresirani za kupnju. Novac koji se može dobiti za vaša dobra potraživanja može biti upravo ono što vam je potrebno da prebrodite krizu novčanog toka.

Prodajom nečega što posjedujete – svojih potraživanja – ne stvarate nikakav dug koji morate vratiti; i poboljšavate svoju kreditnu sposobnost jer pretvarate imovinu (fakture) u trenutnu gotovinu. Ta vam gotovina može omogućiti dodatnu uštedu dobivanjem popusta za količinsku kupnju, popusta za gotovinu, stvaranjem tržišnih prilika ili zapošljavanjem potrebnog osoblja. I što je najvažnije, možete pokrenuti novu i proširenu proizvodnju bez čekanja na plaćanje ranijih računa (prodaje).

Postavljanje potraživanja s popustom je način financiranja koji se naziva “faktoring” ili “financiranje potraživanja”. Postoji stoljećima i danas predstavlja industriju vrijednu milijarde dolara za velika poduzeća. I brzo mu raste popularnost među malim i srednjim tvrtkama. Faktoring ne samo da je spasio nebrojene tvrtke od propasti, već je mnogima tvrtkama osigurao upravo ono što im je potrebno za rast: novac za pogon motora.



Daljnje prednosti faktoringa

Prodaja potraživanja vam daje kontrolu nad vašim poslovanjem kao nijedan drugi oblik financiranja. Popust kontrolirate na način da odredite kada će se uplatiti akontacija. Možete rasporediti predujmove kako biste stvorili stabilan protok novca. Ako vam sada ne treba gotovina, možete pričekati s predujmom i uštedjeti na popustu (čekanje predujma stvara kreditnu liniju).

Ono što je još važnije shvatiti je da se ne stvaraju dugovi, nemate kredita za otplatu, izrađujete i vodite čišći financijski izvještaj, vaš pristup gotovini raste s vašom poslovnom prodajom i nema potrebe za ponovnom prijavom. Konačno, faktoring možete prekinuti u bilo kojem trenutku. Nema dugih ugovora i uzimate u obzir samo fakture koje želite. VI imate kontrolu.



Zaključak

Faktoring faktura popunjava ogromnu prazninu koju su stvorile banke. Tvrtke ubrzavaju svoj profit i napreduju bez obzira na to je li riječ o novoj ili već poznatoj tvrtki.

Faktoring zahtijeva manje papirologije od zajmova i nema kreditnih ili referentnih provjera vašeg poslovanja, a također je brži od tradicionalnih bankovnih zajmova.



Faktoring faktura nudi tvrtkama goleme prilike za rast kako bi im se pomoglo u upravljanju novčanim tokom i osigurava obrtni kapital za vaše poslovne potrebe.

Ako tražite tvrtku za faktoring faktura, onda su Diversified Financial Services pametan izbor. Naši financijski savjetnici spremni su odgovoriti na sva pitanja o faktoringu. Nazovite danas 800-954-0012.

Što je manikura?

Manikura je kozmetički tretman za uljepšavanje noktiju i ruku. Manikura može tretirati samo ruke, samo nokte ili oboje. Standardna manikura