HEKLANJE

Objavljivanje na blogu – dobar izvor poveznica

TEMU APP 100 E KUPON

Jedna od najpopularnijih tehnika gerilskog marketinga oslanja se na objavljivanje blogova kao odličan izvor prometa i dolaznih poveznica. Dok su uzajamne veze neophodne ako želite promovirati svoju web stranicu i rangirati se visoko u tražilicama, objavljivanje blogova donosi još jedan važan element optimizacije za tražilice – jednosmjerne veze.

Kada objavljujete na blogovima, dopušteno vam je uključiti živu vezu u svoju poruku. Naravno, to se razlikuje od jedne do druge vrste bloga, a neki webmasteri mogu imati uključenu moderaciju komentara, pa će urediti vaše veze ako nisu prikladne.



Blogovi su jedan od najzanimljivijih i najdinamičnijih internetskih fenomena i oni su, kao što mnogi veterani internet marketinga već znaju, stalni izvor prometa. Zbog toga biste trebali posjećivati što više blogova vezanih uz temu vaše web stranice i komentirati članke i postove koje imaju.

Imajte na umu da možete postaviti poveznicu u svoju objavu, ali nemojte pretjerivati jer vas lako mogu označiti kao “spmera” ako to učinite. Jednosmjerne veze koje dolaze s blogova mogu doista poboljšati vaše rangiranje u tražilicama, pogotovo zato što postoji mnogo blogova s visokim Google PageRank-om.

Kako objaviti svoje poruke na blogovima

Većina vlasnika blogova aktivno upravlja svojim blogovima i odmah će izbrisati svaku poruku koja ima čak i malu sličnost s bilo čim komercijalnim ili neželjenim sadržajem.

Evo nekoliko korisnih savjeta o tome kako promovirati svoju web stranicu putem poruka na blogu, a da vaši komentari ne zvuče kao reklama za prodaju:

Uzbuđeni ste! Vaš blog je kreiran i počeli ste objavljivati. Jedini problem je što to nitko ne čita. Kako pronaći publiku koja će zaista pročitati ono što ste napisali? Razmislite o korištenju savjeta u nastavku kako biste povećali svoju čitanost.

1. Budite sigurni da koristite sadržaj dobre kvalitete. Ono što je napisano na vašem blogu mora biti dovoljno zanimljivo da zadrži pozornost ljudi i mora biti pravovremeno. Važno je redovito ažurirati svoj blog. Također možete koristiti ključne riječi u svom sadržaju kako bi vam pomogli da vaš blog bude pokupljen od strane tražilica.



2. Postanite dio zajednica koje su relevantne za bloganje. Razgovarajte s drugim blogerima o tome što im je pomoglo i nemojte se bojati poslušati njihov savjet.

3. Odvojite vrijeme za objavu RSS/Atom/XML feeda. To možete učiniti vrlo jednostavno na web stranici za hosting blogova kao što je Blogger.

4. Pažljivo birajte naslove svojih tema i članaka. Razmislite o tome što će potencijalni čitatelji pretraživati i uključite ključne riječi u svoje naslove. Također se možete pretplatiti na reporter pretraživanja kao što je Word Tracker. Ove grupe svaki tjedan objavljuju najpopularnija pretraživanja i mogu vam pomoći da odlučite koje teme želite uključiti u svoj blog.



5. Sudjelujte u tuđim blogovima. Komentirajte ih i ponudite povratne informacije. Većina značajki za komentiranje nudi vam mogućnost da postavite vezu natrag na svoj blog, a vi biste mogli zainteresirati vlasnika tog bloga ili čitatelja tog bloga kojeg bi moglo zanimati ono što imate za reći.

6. Postavite svoju e-poštu i potpise na forumu tako da uključuju adresu vašeg bloga. Ovo je jednostavno oglašavanje koje morate jednom postaviti. Nikad ne znate kada će potencijalni čitatelj kliknuti na vašu poveznicu i postati fasciniran onim što imate za reći!

7. Istražite internet i pronađite imenike blogova. Navedite svoj blog tamo kako biste privukli potencijalne čitatelje.



8. Pišite članke i pošaljite ih u online imenike članaka. Oni se mogu lako pronaći u osnovnom web pretraživanju. Većina imenika dopušta vam da na kraju članka stavite autorovu oznaku. Možete uključiti poveznicu na svoj blog u taj autorski redak.

9. Koristite uslugu ažuriranja ili uslugu ping kako biste obavijestili čitatelje da je vaš blog ažuriran. Ovo može poslužiti kao blagi podsjetnik čitateljima da ste tamo i imate nešto za reći!

10. Napravite popis blogova ili popis poveznica blogova koje volite čitati. Kao i kod komentiranja tuđih blogova, ovo također može predstaviti vaš blog drugim blogerima. Ovo otvara vrata za povezivanje vašeg bloga od strane drugog blogera i njihovo čitanje koje vam se također predstavlja. Međutim, nemojte stvarati veliki blogroll samo radi pokušaja dobivanja poveznica na tuđim stranicama. Ovo može biti neugodno za vaše čitatelje.

Najvažnija stvar koju treba zapamtiti jest da se solidna čitateljska publika ne razvija preko noći. Potrebno je vrijeme da upoznate ljude i njihove interese prije nego što vaš blog postane uspješan. Provedite vrijeme čitajući druge blogove, dajući komentare i upoznajući te pisce. Zabavite se s njim i dopustite svom blogu da prirodno raste sam od sebe.

Blogovi mogu biti izvrsni marketinški alati, a mogu biti i izvrsni za društveno umrežavanje i stvaranje prijateljstava. Uz malo truda i malo vremena, možete razviti čitateljsku publiku punu odanih, zainteresiranih prijatelja.

Darko Rundek – Ruke

Grane smo na vjetru – Apokalipso, 1997 Darko Rundek (born January 30, 1956) is a Croatian rock singer, songwriter, poet,

Blagodati pšenice

Danas se sve više pažnje posvećuje zdravoj prehrani. Zahvaljujući tome, prirodni proizvodi koji su nezasluženo zaboravljeni vratili su se na

Zapečeni grah

400 g crvenog kuhanog graha , 1 svježa crvena paprika, 1 glavica luka, 2 do 3 žlice ajvara, 2 do