HEKLANJE

Odgovorno korištenje kreditne kartice s lošom kreditnom sposobnošću

TEMU APP 100 E KUPON

Ako vaša trenutna kreditna situacija nije tako dobra kao što bi mogla biti, morate biti odgovorni kada koristite kredit. Iako neodgovorno trošenje nije uvijek uzrok loše kreditne sposobnosti, bez obzira na to u kakvoj ste situaciji završili, privilegiju korištenja kreditne kartice treba shvatiti ozbiljno kako biste spriječili daljnje zaduživanje.

Evo nekoliko dobrih savjeta za odgovorno korištenje kreditne kartice.



Otplatite svoje račune kreditne kartice na vrijeme. Ovo je jednostavno opće poznato, ali ga mnogi korisnici kreditnih kartica često zanemaruju. Dokumentirajte svoj raspored plaćanja i slijedite ga točno. Ovo ne samo da će vam pomoći izgraditi solidnu povijest dobre kreditne sposobnosti, već će vas uštedjeti i od brige o plaćanju računa za kreditnu karticu.

Ako imate nekoliko kreditnih kartica, pokušajte prebaciti stanje na jednu ili dvije koje imaju najniže kamatne stope, a zatim se riješite ostalih kreditnih kartica. Ograničavanjem broja kreditnih kartica koje posjedujete nećete se morati brinuti o žongliranju rasporedom otplate koji si ne možete priuštiti pratiti. Nakon što stanje na vašoj preostaloj kreditnoj kartici bude pod kontrolom, pokušajte ograničiti kupnju na stvari koje su vam stvarno potrebne.

Suzdržite se od podizanja predujmova u gotovini na kreditnoj kartici ako je ikako moguće. Kreditne kartice uglavnom uvijek naplaćuju visoke kamate na predujmove u gotovini, pa ako je to za vas uobičajena praksa, sigurno će vas dodatno zadužiti, a ako već imate lošu kreditnu sposobnost, samo će pogoršati stvari. Ako trebate podići predujam u gotovini na svojoj kreditnoj kartici, pobrinite se da ćete ga moći otplatiti što je prije moguće.

Razvijanje odgovornih navika trošenja s kreditnom karticom kada imate lošu kreditnu sposobnost pomoći će vam da ponovno steknete dobru kreditnu sposobnost i pomoći će vam da se dodatno zadužite.