HEKLANJE

Održavanje ljepote na maminom popisu obaveza

TEMU APP 100 E KUPON

Očigledno, u “mama” nema “ja”. Nedavna anketa otkrila je da naizgled beskrajni zahtjevi obitelji, posla i kućanskih obaveza često uzrokuju da mame zanemaruju vlastite rutine ljepote.

Zapravo, neki bi mogli reći da ta nesebičnost poprima iznenađujuće razmjere. Istraživanje je pokazalo da je 75 posto mama preskočilo vlastito tuširanje kako bi se pobrinule za potrebe svoje djece – pri čemu jedna četvrtina njih priznaje da su zapravo provele tri dana ili dulje bez tuširanja.



Ako to nije dokaz od kojeg se diže kosa na glavi da je kozmetička intervencija brza, razmislite o ovome: gotovo polovica mama tvrdi da su prošle sedam mjeseci ili više bez frizure, a gotovo dvije trećine (61 posto) priznaje da nosi trenirke ili konjski rep češće sad kad su mame.

Istraživanje pod nazivom Suave® Beauty Monitor Survey anketiralo je mame diljem zemlje. Evo nekih dodatnih rezultata:

Ljepota na popisu maminih obveza

Iako nije pretjerano iznenađujuće da mame svoju djecu i obitelj stavljaju na prvo mjesto, čini se da je negdje u nepisanom vodiču za majčinstvo ljepota gurnuta u drugi plan. Samo 13 posto mama kaže da ljepota nije zaobišla potrebe njihove obitelji. Zapravo, kada se od njih traži da rangiraju aktivnosti na svojim redovitim popisima obaveza, briga o izgledu pada pri dnu popisa većine mama – s pranjem rublja, slobodnim vremenom i kupnjom za sebe ispod toga. Rezultat ove nesebičnosti može uzeti danak, jer 50 posto mama priznaje da im je osobni izgled postao lošiji ili teži otkako su dobile djecu.

“U našoj emisiji vidim mame kako cijelo vrijeme žrtvuju svoju ljepotu i osobne potrebe za dobrobit svojih obitelji”, kaže Stacy London, voditeljica TLC-jeve popularne emisije o preobrazbi, “What Not to Wear”. “Istina je da osobna ljepota ima mjesto u majčinstvu i sve bi mame trebale izgledati kao da imaju sve, uključujući i najbolji izgled.”

Ljepota po cijeni

Unatoč toj želji da se osjećaju lijepo, više od polovice mama (55 posto) trošenje vremena na svoju ljepotu doživljava kao luksuz. No, istraživanje Beauty Monitor otkrilo je da se ne radi samo o nedostatku vremena. Na pitanje što bi učinile s dodatnih 50 dolara u svom mjesečnom budžetu, 59 posto mama reklo je da bi ih potrošile na stvari za djecu i obitelj kao što su odjeća ili obuća za djecu, namirnice za obitelj ili igračke i školski pribor za djeca. Tek 14 posto reklo je da bi ga potrošilo na sebe – a još manje (2 posto) reklo je da bi ga potrošilo na kozmetičke proizvode.



“Kao prvo, budimo iskreni da dobar izgled zahtijeva barem nešto vremena i novca. Ali, to ne mora značiti velike novce ili duge sate robovanja pred ogledalom”, kaže London. “Neki mali, jednostavni koraci mogu uvelike pomoći mami da vrati ljepotu na svoj popis. Na primjer, predlažem korištenje kozmetičkih proizvoda kao što je Suave koji djeluju, ali ne koštaju ruku, nogu i školarinu vašeg djeteta.” Ona kaže da kozmetički brend nudi mamama ljepotu bez grižnje savjesti kroz široku paletu proizvoda po izvrsnoj cijeni. Brend poziva mame diljem zemlje da se posvete sebi i prigrle majčinstvo i ljepotu istovremeno.

Darivanje mamama ljepote

Poziv za buđenje