HEKLANJE

Oglašavajte milijunima -#4- Razmjene veza.

TEMU APP 100 E KUPON

Uvod:

Ovo je serija članaka o marketingu i oglašavanju. Postoje različiti načini na koje možete doći do publike od milijuna pojedinaca diljem svijeta. U ovoj seriji vam pokazujem kako implementirati profitabilne strategije u vašoj marketinškoj karijeri.



Rečeno je da “nije važno što prodajete, već kako to promovirate.” Dakle, tajna uspjeha leži u vašim marketinškim tehnikama. Zato je vrlo važno da vlasnici tvrtki razviju vještine koje će im omogućiti povećanje prodaje njihovih proizvoda.

Jedna od najvažnijih vještina koju morate imati je sposobnost da brzo doprete do mnogo ljudi. Da biste to učinili, morate shvatiti koliko su mediji moćni i kako mogu drastično povećati vaše prihode.

– Razmjene veza –

Razmjena linkova još je jedan način da besplatno povećate svoju izloženost. Dopustite da objasnim. Postoje milijuni web stranica, zar ne? Dakle, kada netko traži određenu temu na Internetu, tražilice prvo navode najrelevantnije stranice.

Na primjer, ako surfer u traku za pretraživanje upiše ključnu riječ nekretnine, najoptimiziranije web stranice vezane uz nekretnine su one koje će se pojaviti prve. Postoje tisuće web stranica povezanih s ovom temom koje se natječu za plasman. Ne želite da se vaš pojavi na 17. stranici, zar ne? Želite da se pojavi ako je moguće unutar prve stranice.

Sada, postizanje tog ranga je teško. Postoje različiti alati pomoću kojih možete poboljšati optimizaciju svojih web stranica. Neke sam već spomenuo. Vidite, jedan od najvažnijih aspekata koje ćete morati uzeti u obzir ako želite povećati izloženost svoje stranice je popularnost poveznica.

Što je više stranica koje povezuju na vašu stranicu, to će vaša stranica biti popularnija i više ćete posjetitelja imati. Svoju popularnost linkova možete povećati razmjenom linkova. Možete otići na određene web stranice i dogovoriti poslove s drugim web majstorima. Na svojoj web stranici možete postaviti poveznice na druge web majstore’ stranice sve dok rade istu stvar s vama.



Ovo će biti korisno za oboje. Zamislite to kao da imate poslovne partnere koji vam mogu svakodnevno upućivati nove klijente, dok vi činite isto za njih. Najbolja stvar je što se sve to događa automatski, a da nitko od vas dvoje ne mrdne prstom. Internet se brine za to.

Nakon što se razmjena dovrši, vi ćete primati posjetitelje s njihovih web stranica, a oni s vaših. Na primjer , recimo da ste pokrenuli tvrtku za upoznavanje partnera s namjerom da prodajete svoj časopis za upoznavanje partnera.

Korištenjem mnogih tehnika oglašavanja opisanih u ovoj seriji možete privući puno kupaca. Neki od njih također će biti zainteresirani za neke od web stranica na koje se povezujete. Stoga će kliknuti na te poveznice i posjetiti te stranice.



Isto će se dogoditi i vama. Primit ćete dodatni promet od “vaših internetskih partnera” koji se povezuju s vama. Nadalje, također možete postići bolje rangiranje na tražilicama ako imate mnogo web stranica koje se povezuju na vaše.

Neki iskusni trgovci misle da ako pišete članke, neće biti potrebno razmjenjivati poveznice. Ali neki uspješni vlasnici internetskih tvrtki kombiniraju ove i mnoge druge tehnike kako bi povećali svoju izloženost.

U osnovi vam može donijeti dodatni promet što je dobro, jako je dobro. Radi vaše udobnosti, u nastavku sam naveo popis web stranica za razmjenu linkova. Posjetite ove stranice i prijavite se na njihove programe ako ste zainteresirani.



Kao što vidite, ova tehnika može povećati vašu izloženost i pomoći vam da dobijete više klijenata. Možete pročitati o drugim učinkovitim marketinškim tehnikama iz mojih drugih članaka u ovoj seriji.

EasyWebRiches © 2006