HEKLANJE

Ogrlica – ljepota

TEMU APP 100 E KUPON

Ogrlica je komad nakita koji se nosi oko vrata radi ukrasne vrijednosti. Ogrlica daje ljepotu vratu dok dodiruje grlo. Žene vole nakit i voljele bi da ih drugi smatraju privlačnima, stoga su komadi nakita njihova strast.

Povijest na ogrlicu gleda kao na zavodljiv komad nakita i tada se govorilo da su žene nosile ogrlice kako bi privukle pozornost na dekolte. Talijani su ih nosili s privjescima koji su bili šuplji i ispunjeni parfemom. Egipćani su nosili teške zlatne ogrlice na vrlo niskim dekolteima, dajući im izgled par excellence. Govorilo se da je kraljica Aleksandra nosila ogrlice od pravih bisera za sve formalne događaje i državne prilike. Biserne ogrlice bile su toliko skupe da se priča da se američki neboder mijenjao za cijenu biserne ogrlice.



Ogrlice se izrađuju od raznih metala, a na njih se može pričvrstiti i medaljon ili privjesak. Privjeske s križem nose kršćani, dok privjeske s bogovima i božicama nose Hindusi. Također su optočene dragim kamenjem, perlama, školjkama ili drvom kako bi im se dao veličanstven izgled.

Ogrlice koje se nose visoko na vratu poznate su kao chokeri. Ogrlica koja završava na dekolteu naziva se Matinée ogrlica. Opera ogrlice su duže i završavaju ispod grudi. Tu su i ogrlice od užeta koje su duže od opernih ogrlica.

Ogrlice koje odgovaraju odjeći su uobičajene, a drago kamenje različitih boja načičkano je kako bi se stvorila boja. Rubini su ugrađeni zbog njihove crvene boje, safiri zbog plave boje, smaragdi zbog zelene, a dijamanti zbog njihove svjetline i bijele boje. Swarovski kristalne ogrlice skuplje su od staklenih i predstavljaju modni izraz zbog sjaja i blještavila kristala. Raznobojne ogrlice su u modi i one su opremljene s nekoliko vrsta dragulja kako bi im dale ekskluzivan izgled koji ide uz bilo koju tešku odjeću u posebnim prilikama. Mlada u bijeloj vjenčanici s dijamantima optočenim bijelim zlatom izgleda eterično i poput princeze.

Zlatari imaju komplete ogrlica koji sadrže ogrlicu, odgovarajuće naušnice i narukvicu. To olakšava ljudima da kupe sve na jednom mjestu umjesto da trče okolo tražeći nešto što odgovara njihovoj ogrlici.

Poklonite svojoj majci prekrasnu tradicionalnu zlatnu ogrlicu s pripadajućim setom ušica za njezin rođendan ili godišnjicu i vidjet ćete radost na njezinu licu. Bez obzira na dob, ovo je jedan komad nakita koji svi vole i nose s istim entuzijazmom i strašću.

Blogirajte svoj put do prometa!

Korištenje bloga danas je postalo jedan od najpopularnijih načina promicanja affiliate programa. Ono što je sjajno kod bloga je to

Vaze i tegle

Dodavanje kukičanih detalja vašim vazama i teglama može ih preobraziti u jedinstvene komade umjetnosti. Evo nekoliko koraka i tehnika koje