HEKLANJE

Izrada baze podataka za praćenje bugova

TEMU APP 100 E KUPON

Kad god radite s novim softverom, a posebno ako radite u razvoju, sigurno ćete naići na pogreške. Neophodan je dobar sustav praćenja grešaka. Možete odlučiti upotrijebiti standardizirani softver za praćenje bugova ili možda želite izgraditi bazu podataka za praćenje bugova prilagođenu vašim specifičnim potrebama.

Izgradnja baze podataka za praćenje bugova u biti je vrlo jednostavna. Sve što trebate je zapis o tome što je greška bila, što je učinila, kako se pojavila i koliko su ozbiljni problemi koje je uzrokovala. Zamjetna stvar je postavljanje sustava izvješća o praćenju bugova koji će osigurati da svi koji doprinose bazi podataka za praćenje bugova to tumače na isti način. Najsigurniji način je osigurati obrazac za praćenje bugova koji koristi jednostavan jezik i ostavlja prostora za dodatne komentare. Potaknite suradnike da pruže dodatne informacije, osobito ako nisu sigurni u točan uzrok greške. Praćenje programskih pogrešaka je najučinkovitije kada možete koristiti svoju bazu podataka praćenja programskih pogrešaka za usporedbu ovih izvješća jedno uz drugo i utvrđivanje zajedničkih čimbenika. Pobrinite se da svako izvješće uključuje ime suradnika kako biste mogli kontaktirati nekoga da razjasni sve nedoumice.



Utvrđivanje ozbiljnosti problema kada je praćenje bugova važnije nego što se možda čini, jer je to ono što vam omogućuje postavljanje prioriteta unutar vašeg praćenja bugova i sheme razvoja rješenja. Samo praćenje bugova je od ograničene koristi osim ako niste u mogućnosti sastaviti praktičan raspored za rješavanje problema koji su pri ruci. Naravno, dobra baza podataka za praćenje grešaka također će voditi evidenciju vremena i datuma kada su se greške pojavile tako da možete odrediti kada su rješenja djelovala ili kada su druge promjene sustava dovele do njihovog nestanka. Korisno je voditi bilješku, uz svoju bazu podataka za praćenje bugova, s detaljima kada su novi dijelovi softvera dodani u sustav.

Izgradnja baze podataka za praćenje bugova od nule može zvučati kao težak posao, ali to je često najbolji način da osigurate učinkovit proces praćenja bugova koji odgovara ljudima s kojima morate raditi. Naposljetku, ako će se to raditi, vrijedi se pobrinuti da bude učinkovito.