HEKLANJE

Osnovni bonton mobitela

TEMU APP 100 E KUPON

Svi mi vjerujemo da prakticiramo dobar bonton mobitela kada izlazimo u svijet s našim mobitelima i našom svakodnevnom misijom. Nije rijetkost da se malo zabrusimo i prekršimo osnovna pravila bontona mobitela. To može biti posebno teško kada nismo sigurni ni u pravila ponašanja na mobitelu.

Očito, pričanje mobitelom na javnim mjestima da je mirno okruženje najvažnije smatra se prilično nepristojnim. Knjižnice, sudnice i vrhunski restorani su najočitiji, a ipak ljudi još uvijek vjeruju da su izuzeti od ovog vrlo osnovnog primjera bontona mobitela.



Još strašnija je osnovna pozornost koju mobitel može zahtijevati. Bez obzira na to gdje se nalazimo ili što radimo, može nas se dosegnuti i, naravno, može nam se odvući pažnja. Bilo da provodimo miran trenutak s voljenom osobom ili sastanak s potencijalnim klijentom, mobiteli mogu brzo odvući našu pozornost. Malo je toga što odgovara očito očitoj komunikacijskoj pogrešci kao što je mobilni telefon koji odvlači pažnju i javljač koji stavlja njihovu osobu “uživo” na čekanje.

Mobilni telefoni dolaze s govornom poštom, što nam daje slobodu dopuštanja kompjuteriziranom glasu da primi poruku umjesto nas. To znači da nismo obavezni prihvatiti svaki pojedini poziv, a naravno, ako smo zauzeti, možemo dobiti pojedinca kad završimo.

Nadamo se da većina nas ima dovoljno osnovnih pravila ponašanja na mobitelu da se suzdrži od javljanja na mobitel dok smo uključeni u aktivnosti izlučivanja. Zašto je manje prikladno dopustiti kompjuteriziranom glasu da primi poruku kada smo trenutno zaokupljeni tuđim vremenom i pažnjom?

Možda je ovo osnovni nesporazum u ponašanju mobitela. Mobiteli imaju kapacitet zadirati u vrijednosti drugih ljudi, bilo da sjedimo u restoranu i glasno razgovaramo s anonimnim glasom s druge strane slušalice ili dopuštamo našem šefu da prekine nježan trenutak s nama. Onog trenutka kada naši mobiteli zadiru u poštovanje drugih ljudi, zajamčeno je da kršimo osnovni bonton mobitela.

Mobiteli definitivno imaju svoje mjesto u našem društvu. Međutim, s iznimkom provjere ID-a pozivatelja kako biste bili sigurni da to nije neposlušno dijete koje pokušava doći do roditelja kako bi ga dohvatilo, mobiteli moraju imati praktičnije prekidače za isključivanje. Možda bi bilo mudrije zamoliti ljude da lociraju svoj prekidač za isključivanje.

Loša kreditna sposobnost

Ako imate lošu kreditnu sposobnost, mogli biste osjećati da je putovanje nemoguće. Moguće je dobiti kreditnu karticu ako imate lošu