HEKLANJE

Osnovni savjeti o tome kako dobiti kreditnu karticu

TEMU APP 100 E KUPON

Banke i njihovi marketinški suradnici i odjeli natječu se jedni s drugima kako bi uhvatili debeli dio “kolača kreditnih kartica”. Ponude besplatnih kreditnih kartica, unaprijed odobrenih kreditnih kartica, kartica s posebnim bonusima, shema povrata novca, niskih početnih cijena i bezbroj drugih pogodnosti svakodnevno vas mame putem telefona i pošte.

Kreditna kartica samo je oblik posudbe koji nije besplatan. Kreditni uvjeti, kamate, naknade i drugo mogu opteretiti vaš bankovni saldo. Kreditne kartice su iskušenje da potrošite sada i platite kasnije. Ono što se uvijek događa jest da ljudi troše više nego što mogu podnijeti.



Informirani potrošači moraju uvijek pažljivo odvagnuti prednosti i nedostatke i usporediti različite mogućnosti prije nego što se odluče za kreditnu karticu.

Prije nego što odlučite saznajte

Prednosti kreditne kartice su to što je sigurna alternativa gotovini. Sprječava gubitak kao i krađu gotovine. Mudro korištenje kartice može izgraditi dobru kreditnu povijest koja pomaže kada trebate zajam ili subvenciju. Korisno je u hitnim slučajevima poput nesreća, hitne hospitalizacije i neizbježnih okolnosti poput prirodnih katastrofa i tako dalje. Daje oduška i daje vam vremena da platite račun. Neka članstva vlasnicima kartice nude besplatno putno osiguranje ili osiguranje od nezgode. Također nude privilegije poput popusta u restoranima, trgovačkim centrima i paket aranžmana.

S druge strane, možete se zanijeti i živjeti iznad svojih mogućnosti, te se na kraju zadužiti.

Da biste ispunili uvjete potrebno vam je:

• Da ima najmanje 18 godina.

• Imati određeni prihod ili potporu kreditno sposobnih roditelja.



• Imati operativni bankovni račun.

• Telefon.

• Dobar kreditni rejting. Vaši mjesečni troškovi ne smiju biti jednaki ili veći od vaših prihoda. Idealni troškovi moraju činiti otprilike 50% vašeg prihoda.



• Da biste dobili Visa ili Master karticu, vaš prihod mora premašiti 12.000 USD godišnje. Ili, trebate podnijeti zahtjev za osiguranu kreditnu karticu gdje unaprijed plaćate određeni iznos novca kao sigurnosni polog.

Postoji mnogo vrsta kreditnih kartica koje možete izabrati. Neosigurane standardne i klasične kartice su one s kreditnim limitom od 2000 USD i općenito naplaćuju veće kamate te nude niže ili nepovoljnije uvjete od platinastih i zlatnih kartica. Neosigurane platinaste i zlatne kartice namijenjene su osobama s visokim kreditnim rejtingom, a limiti za te kartice su između 2000 USD i 100 000 USD.

Evo nekoliko poveznica koje će vam pružiti informacije i mogućnosti podnošenja zahtjeva za kartice online:



• Visa na http://www.usa.visa.com/?country=us&ep=v_gg_new pruža informacije, daje savjete i navela je niz financijskih institucija koje nude Visa kartice i širok raspon usluga. Za karticu se može podnijeti zahtjev online.

• MasterCard International na http://www.mastercard.com/index.html sadrži sveobuhvatne informacije, savjete i mogućnosti odabira i podnošenja zahtjeva za karticu online. Imaju online obrazac koji će nakon ispunjavanja dati informacije o tome koja bi kartica bila idealna i kanal koji omogućuje trenutnu usporedbu različitih opcija kartica.

• CreditCards.com na http://www.creditcards.com/ sadrži članke, često postavljana pitanja, mapu web mjesta i online kanale za prijavu.

Savjeti:

• Odaberite karticu jer ima najniži APR.

• Odaberite karticu jer ste pažljivo provjerili sve njezine uvjete. Pročitajte sitni tisak.

• Nikada ne birajte karticu jer je besplatna godinu dana ili doživotno.

• Nemojte odabrati karticu jer nudi nisku početnu cijenu.

• Ne birajte karticu jer ima politiku povrata novca ili izvrsne programe nagrađivanja.

Birajte mudro i živite bez dugova.

Heklanje kao Dar

Heklanje postaje dar koji heklači nesebično dijele sa svijetom oko sebe. Kroz ovu vještinu, heklači shvaćaju da je darivanje više