HEKLANJE

Otkrivene vruće tajne: Stvari koje vam nijedan dizajner web-mjesta ili pružatelj usluge web-hostinga ne bi rekao

TEMU APP 100 E KUPON

Web-hosting i dizajniranje prikladne web stranice za vaše poslovanje može biti prilično zastrašujući zadatak za neupućene. Bez obzira na žargon i činjenicu da bi vam većina tehničkih sitnica zvučala kao smrtno zvono, to je važno i nešto bez čega vaš online ili offline pothvat ne može. Kada je riječ o dizajnu i hostingu web stranica, postoji nekoliko tajni koje industrija drži u tajnosti. Nije da bi vam pojeo krajnji rezultat, ali bi vam mogao pomoći u donošenju najrazboritijih odluka u pogledu web dizajna i zahtjeva za hosting vaše male tvrtke.
Naveli smo nekoliko stvari koje treba imati na umu za VAS koji niste tehnički upoznati. Što više obratite pozornost, to će vaša odluka biti bolja.

• Pročitajte odredbe i uvjete svog web hosting providera i provjerite znate li što dobivate za svoj novac.



• Odaberite plan koji vam odgovara. Neki pružatelji web hostinga vas mame da vjerujete da vam pružaju “neograničenu propusnost”. Nitko ne može pružiti neograničeni “prostor na disku” i “propusnost” samo zato što je vani među davateljima web hostinga zasićeno tržište i ne postoji nitko na svijetu tko bi vam to mogao pružiti. To je marketinški trik i pomaže ako ste svjesni te činjenice. Ono što je ovdje potrebno je vaša oštroumnost i vještina donošenja odluka – trebali biste približno znati koliko prometa vaša web stranica mora dobiti da biste odredili propusnost i prostor na disku. Davatelji usluga hostinga mogu vas uspjeti prevariti da povjerujete da imate pristup “neograničenoj” širini pojasa i prostoru na disku jer znaju da većina vlasnika malih tvrtki i webmastera ne treba puno ovih parametara i stoga moraju improvizirati.

• Provjerite poznajete li politiku svog pružatelja usluga web-hostinga u pogledu povećanja vaših zahtjeva za širinom pojasa ako predviđate promet svoje web stranice. Veći broj posjeta vašoj web stranici značio bi više zahtjeva za propusnost. Samo pratite porast prometa i osigurajte da vam pružatelj pruža fleksibilnost povećanja propusnosti prema potrebi. Također, obratite posebnu pozornost ako na svoju stranicu namjeravate uključiti video zapise, blogove i mp3 sadržaj. Morate napraviti puno više prostora dostupnim za sav taj sadržaj i o svemu tome morate razmišljati kada razgovarate sa svojim pružateljem usluga web-hostinga.

• Ima li vaš pružatelj usluga hostinga niz usluga hostinga – od zajedničkog zajedničkog hostinga do namjenskih poslužitelja ili virtualnih poslužitelja? Pruža li vam vaš pružatelj usluga i druge relevantne proizvode kao što su e-pošta, pojačivači prometa, blogovi, uslužni programi za dijeljenje fotografija i puno toga ovisno o vašim jedinstvenim zahtjevima?

Izrada web stranice nije tako jednostavna kao što je bila prije. Njegova razina težine sada je evoluirala zajedno s urođenom složenošću samog interneta i vaš se uspjeh sada pripisuje razboritim i oštrim odlukama koje biste trebali donijeti dok razmatrate svoju internetsku strategiju za svoje offline ili online poslovanje.