HEKLANJE

Pet taktika za izgradnju kredita

TEMU APP 100 E KUPON

Ako želite podnijeti zahtjev za kreditnu karticu, morat ćete osigurati dovoljnu kreditnu sposobnost. U stvarnosti, ovo nije lak zadatak – pa ako imate problema s ovim, sljedećih 5 taktika za povećanje kredita trebalo bi vam pomoći.

1. Otvorite tekući račun



Sve tvrtke koje izdaju kreditne kartice žele vidjeti da su njihovi potencijalni zajmoprimci odgovorni kada im se pruži prilika da posude novac. Međutim, ako imate samo depozitni račun, tada nema stvarne šanse da biste ikada mogli napraviti prekoračenje. Način da to ispravite je da otvorite tekući račun u visokoj banci i koristite ga odgovorno, tj. nemojte prekoračiti! U svakom slučaju, u bilo kojoj prijavi koju podnesete izdavatelju kreditne kartice, oni će od vas tražiti pojedinosti o vašem tekućem računu, tako da možete iskoristiti priliku da upotrijebite prošlu povijest svog tekućeg računa kako biste pomogli u utvrđivanju svoje kreditne sposobnosti .

2. Imajte sve račune za režije na svoje ime

Drugi način na koji možete početi prikupljati kreditne bodove je da sve svoje komunalne račune, npr. račune za vodu, plin i telefon, stavite na svoje ime i pobrinite se da ih sve platite na vrijeme! Opet, vrlo je vjerojatno da će izdavatelj kreditne kartice od vas zatražiti da mu dostavite barem jedan račun za režije kada podnesete zahtjev za karticu, tako da to sada možete iskoristiti kao taktiku da počnete graditi svoju kreditnu povijest .

3. Prijavite se za karticu za plaćanje ili karticu trgovine

Budući da većina kartica za plaćanje zahtijeva da svaki mjesec u cijelosti podmirite dugovanje, korištenje ove taktike za poboljšanje vaše kreditne povijesti je dobro. Ne samo da nemate priliku da ne izvršite plaćanje, već kako se pojedinosti dostavljaju nekoliko različitih agencija za ocjenjivanje, to možete iskoristiti za izgradnju svoje kreditne povijesti.

4. Uzmite kredit za automobil

Podnošenje zahtjeva za bilo koju vrstu kredita i pravodobna otplata jedna je od najbržih taktika za dobivanje kredita koju možete koristiti. Ako vozite i znate da si možete priuštiti otplatu kredita za automobil, trebali biste ozbiljno razmisliti o uzimanju kredita za automobil – čak i ako se radi samo o refinanciranju popravaka vašeg postojećeg automobila!



5. Provjerite kreditni rejting

Nakon što završite s 4 gore navedene taktike za izgradnju kredita, prijavite se za kreditno izvješće kako biste izvršili provjeru kreditne sposobnosti. Pod uvjetom da ste razumno otplatili sve svoje dugove i račune na vrijeme, sada biste trebali imati dovoljnu kreditnu sposobnost da podnesete zahtjev za kreditnu karticu. U slučaju da pronađete pogrešku u svom kreditnom izvješću, svakako poduzmite korake da to popravite što je prije moguće. Nadalje, dobra je praksa steći naviku naručivanja provjere kreditne sposobnosti svake godine čak i nakon što je vaša kreditna kartica odobrena kako biste mogli pratiti povijest svoje kreditne sposobnosti jer će to imati najveći učinak na izgradnju vaše kreditne sposobnosti vještine!