HEKLANJE

Pisma dodjele financijske pomoći 101

TEMU APP 100 E KUPON

Primljeni ste na fakultet. Sada, kako ćeš to platiti?

Za studente i obitelji koji studiraju ovo je trenutak istine kada saznaju iznos novca koji nudi određeni fakultet. Svaka škola ponudit će različite pakete nagrada, koji mogu uključivati kombinaciju stipendija, stipendija, radnog učenja ili studentskih zajmova. Učenici i obitelji trebaju pažljivo pročitati sve informacije sadržane u nagradnim pismima i jasno razumjeti odredbe i uvjete pisama. Jednako važno, pokušajte ne paničariti ako dodijeljeni iznos novca nije dovoljan za pokrivanje troškova fakulteta.



“Paket nagrada za financijsku pomoć ni u kojem slučaju nije kraj puta”, kaže Martha Holler, glasnogovornica Sallie Mae, kompanije broj 1 u zemlji koja plaća fakultete. “Nikada se nemojte jednostavno zadovoljiti školom koja se temelji samo na cijeni. S otprilike 143 milijarde dolara financijske pomoći dodijeljene prošle godine, financijska pomoć postoji kako bi učenici pohađali školu iz snova.”

Osim pažljivog čitanja svakog primljenog nagradnog pisma, studenti i obitelji trebali bi se zapitati sljedeće:

• Koji su uvjeti za upis za potpore i stipendije?

• Jesu li nagrade jednogodišnje ili sve četverogodišnje?

• Je li potreban GPA za održavanje nagrada realan?

• Ako je zapošljavanje studenata dio paketa financijske pomoći, koje su vrste poslova dostupne i koja je stopa plaće tipična?

“Iznad svega, važno je za studente da uspoređuju svoje nagradne pakete na bazi jabuka s jabukama”, kaže Holler. “Iako jedno slovo može iznositi veći iznos, ono može biti više opterećeno zajmovima, a ne besplatnim novcem, poput potpora i stipendija.”



Holler dodaje da iako većina koledža rijetko pregovara ili usklađuje nagradni paket druge škole, trebali bi biti upozoreni ako se financijska situacija obitelji promijeni. U tom slučaju obitelji bi trebale kontaktirati financijski ured što je prije moguće za ponovnu procjenu.

Primjena Pueraria Mirifica

Nadamo se da ćete ovaj članak završiti naučivši barem malo novih informacija. Ako je tako, onda smo obavili svoj posao.