HEKLANJE

Pitanja i odgovori o kreditnom izvješću

TEMU APP 100 E KUPON

To je pisano izvješće (pohranjeno u računalima koje se sastoji od sljedećih informacija o vašoj osobnoj kreditnoj sposobnosti i povijesti otplate duga.

•Identifikacija imenom, adresom, imenom supružnika, datumom rođenja, brojem socijalnog osiguranja, telefonskim brojem, mjestom zaposlenja, majčinim djevojačkim prezimenom itd.



• Kreditni upiti – svaki put kada pretplatnik (davatelj kredita) pokrene kreditno izvješće o potrošaču, izrađuje se zapis upita datoteke. Ostat će u dosjeu u većini država jednu ili dvije godine. To je zanimljivo vjerovnicima jer otkriva nedavnu kreditnu aktivnost.

• Podaci u javnim evidencijama i računima za prikupljanje također se prikupljaju (ili se prijavljuju) ovim agencijama. Javne evidencije uključuju sudske evidencije, stečajeve, presude, tužbe, kaznene evidencije itd.

•Kreditna povijest – koja uključuje ime i broj osobne iskaznice svakog pretplatnika koji sastavlja izvješće i vašu povijest otplate kredita/duga. Također je uključen datum otvaranja računa, kreditna ograničenja, trenutno stanje, iznos mjesečne uplate i učestalost plaćanja za posljednja 12-24 mjeseca. Zapisi su datirani uz svaki zahtjev za upis. Ostale informacije uključuju, ali nisu ograničene na, potrošačke sporove, kaznene presude, pojedinačnu odgovornost ili zajedničku odgovornost računa, suizvršitelja ili jamca plaćanja na određenom računu, osigurane račune i otpisa (kada je vjerovnik prijavio neplaćeni iznos kao gubitak).

• Izjave potrošača – izjava, koja ne smije premašiti 100 riječi, u vezi s bilo kojim računom(ima) koju bi pojedinac možda želio točnije i potpunije objasniti, što je često od velike pomoći pri donošenju kreditnih odluka.

Kada se kreira kreditna datoteka?

Obično kada podnesete zahtjev za zajam ili kreditnu karticu ili kada stranka koja je odobrila kredit svojoj službi za izvješćivanje o kreditnoj sposobnosti podnese izvješće o otplati vašeg duga.

Tko može legalno pogledati moje kreditno izvješće?



Pretplatnici agencija za kreditno izvješćivanje koje se sastoje od banaka, drugih zajmodavaca, trgovaca koji daju kredite, društava za životno osiguranje, tvrtki za prijave za zapošljavanje, iznajmljivanje, sigurnosnu provjeru itd. ne mogu pristupiti kreditnom dosjeu pojedinca osim ako se ne otkrije da će se tražiti kreditno izvješće iu mnogim slučajevima mora dobiti odobrenje od potrošača. Ova je autorizacija standardni postupak kada potpisujete zahtjev u bilo kojoj od gore navedenih transakcija. Pročitajte sitna slova na prijavama za više pojedinosti.

Koliko često trebam pogledati svoje kreditno izvješće?

Ako aktivno koristite kredit, koristite jednu ili više kreditnih kartica s mjesečnom ili dvomjesečnom naplatom, imate kredit(e) na rate, leasing vozila itd. pregledajte svoju kreditnu datoteku svakih devet do dvanaest mjeseci, inače je dovoljno svakih 15 mjeseci.



Što ako trebam pomoć?

Izbjegavajte bilo koju vrstu tvrtke ili usluge za popravak kredita. Umjesto toga učinite to sami. Lako je i jeftino.

Podnošenje članka: dva načina!

Svatko zna da je slanje dobro napisanih članaka bogatih ključnim riječima na stranice za skladištenje članaka na Internetu najbolji način

The Revolution Will Not Be Televised

Kontroverzni dokumentarac pokriva događaje iz 2002. kada je oporba htjela svrgnuti karizmatičnog venezuelanskog predsjednika Huga Chaveza. Tog 11. travnja odigrane