HEKLANJE

Kamatne stope na kreditne kartice

TEMU APP 100 E KUPON

Ako ste zabrinuti zbog kamatnih stopa na kreditnoj kartici koje vam se nude ili zbog bilo kojih drugih uvjeta za koje smatrate da su nepravedni ili nepovoljniji od onih na koje imate pravo, možda biste se željeli upoznati sa Zakonom o poštenom kreditnom izvješćivanju ili FCRA kako je skraćeno. Ovaj zakon prvenstveno ima za cilj osigurati da kreditna izvješća ljudi budu točna i ažurna, kao i zaštititi vašu privatnost u financijskim stvarima poput ovih. Njime upravlja i provodi Savezna komisija za trgovinu, koja preuzima ulogu zaštite potrošača na saveznoj razini.

Stoga, ako smatrate da ste prevareni ili da nešto nije u redu s kamatnim stopama na kreditnoj kartici koje vam se nude, možda biste željeli stupiti u kontakt sa Federalnom trgovinskom komisijom kako biste vidjeli koja su točno vaša prava u tom pogledu. Uvijek biste trebali razumjeti ova prava i biti u tijeku s njima kad god pregovarate o novom kreditu ili poboljšanju uvjeta postojećeg kredita, budući da će takvo znanje i informacije poboljšati vašu pregovaračku poziciju i pomoći će osigurati da ne iskorištavaju vas veliki davatelji kredita i banke s kojima ćete imati posla.



Što se tiče vašeg kreditnog izvješća, postoji pravilo o besplatnom otkrivanju podataka u Zakonu o točnim kreditnim transakcijama koje vam daje pravo besplatnog pregleda vašeg kreditnog izvješća. Ovo se pravo odnosi na kreditna izvješća koja je sastavila svaka od tri nacionalne tvrtke za izvještavanje potrošačkih kredita koje djeluju na nacionalnoj osnovi. Postoji web stranica i telefonski broj koji možete koristiti za pristup sva tri izvješća u isto vrijeme.

  • www.annualcreditreport.com je web mjesto
  • 1-877-322-8228 je telefonski broj.
  • Zahtjev možete poslati poštom Annual Credit Report Request Service, PO Box 105281, Atlanta, GA, 30348-5281.

    Tvrtke vam moraju dostaviti kopiju vašeg izvješća, besplatno, najmanje svakih 12 mjeseci i tada možete osigurati da su sve informacije sadržane u njemu točne i ažurne. Tada ćete možda moći koristiti ove podatke kako biste zaštitili svoje pravo da dobijete najbolju moguću ponudu kamata na kreditnu karticu na koju imate pravo. Jednostavno osiguravanje da je vaše kreditno izvješće točno i svijest o svojim pravima može značajno poboljšati vaš pristup najboljim kamatnim stopama na kreditnim karticama na tržištu, stoga budite svjesni ovih problema ako razmišljate o podnošenju zahtjeva za novi kredit u bliskoj budućnosti budućnost.