HEKLANJE

Plastična kirurgija u Meksiku

TEMU APP 100 E KUPON

Tko bi normalan otišao u Meksiko na plastičnu operaciju? Uostalom, nije li to zemlja trećeg svijeta?

Meksiko nije baš zemlja prvog svijeta, ali, barem u svojim metropolitanskim područjima, daleko je od zemlje trećeg svijeta.



Tu se nalazi i izvrsna medicinska škola na Sveučilištu Guadalajara, gdje mnogi američki studenti stječu medicinske diplome. Guadalajara je također lokacija prestižnog Instituta za rekonstruktivnu kirurgiju koji već više od 35 godina educira liječnike iz cijelog svijeta o najnovijim kirurškim tehnikama.

Samo Guadalajara ima više od 75 certificiranih plastičnih kirurga i većina bolničkih objekata je prvoklasna. Još jedna prednost je kultura skrbi koju ćete pronaći u Meksiku. Za razliku od većine američkih liječnika koji su, čini se, u vječnoj žurbi da svoje pacijente izbace iz svojih ordinacija, u Meksiku liječnici provode vrijeme slušajući potrebe svojih pacijenata i odgovarajući na njihove brige.

Većina liječnika u Meksiku govori barem malo engleski. Mnogi od njih pohađali su diplomske studije ili su stažirali i/ili boravili u Sjedinjenim Državama. Neki su certificirani od strane američkih agencija za licenciranje.

Osim u Guadalajari, postoji mnogo dobrih plastičnih kirurga u Mexico Cityju i sjevernom gradu Monterreyu. Postoje i mnoge klinike duž granica Teksasa, Arizone i Kalifornije, ali tamo riskirate da skrb neće biti prvorazredna. Ako razmišljate o graničnoj klinici, budite posebno oprezni pri provjeri liječnika i objekata.

Cijena zatezanja lica u Guadalajari je oko 2500 USD. Kompletan paket usluga uključujući podizanje kapaka i čela koštat će oko 6000 USD. To uključuje vaše boravke u bolnici ili klinici.

Čak su i injekcije botoxa znatno jeftinije.

Postoje usluge kao što je Airlift, Inc., čiji je vlasnik medicinska sestra, koje organiziraju sve za vas, od leta dolje, vašeg smještaja dok ste u okrugu i liječnika, njege i bolničkih naknada.



U mnogim slučajevima možete organizirati oporavak u ugodnoj ustanovi s 24-satnom njegom. U trenutku kada većina oteklina i modrica bude pod kontrolom, bit ćete spremni vratiti se kući sa svojim novim izgledom.

Međutim, postoji i negativna strana. Jedan od razloga zašto je skrb u SAD-u tako skupa su tužbe zbog nesavjesnog liječenja. Jedan od razloga zašto su meksički postupci tako jeftini je taj što se u Meksiku ne priznaje nesavjesno liječenje. Dakle, ako nešto pođe po zlu, nećete imati spasa.

Međutim, tisuće Amerikanaca, Kanađana, pa čak i stanovnika Južne Amerike svake godine hrle u Meksiko radi zatezanja lica i drugih kozmetičkih zahvata. Živim pola radnog vremena u Meksiku više od devet godina i imam mnogo prijatelja koji su prošli uspješne operacije.



Pažljivo provjerite vjerodajnice svakog liječnika kojeg razmatrate, pokušajte dobiti preporuke. Ako je moguće, posjetite jedan od ovih gradova unaprijed kako biste se upoznali s dostupnim objektima i susreli se s nekim od plastičnih kirurga.

Postoji velika zajednica bivših patriota ui oko ovih gradova. Pomoć i preporuke uvijek možete pronaći u posjetu nekima od ovih štićenika koji su među najvećim potrošačima ove vrste skrbi.

Ako imate malo smisla za avanturu i želite uštedjeti tisuće dolara na estetskoj kirurgiji, Meksiko bi mogao biti pravo mjesto za vas.