HEKLANJE

Platite manje da biste nosili saldo s karticom s niskim kamatama

TEMU APP 100 E KUPON

Kreditne kartice s niskim kamatama upravo su to. Imaju niže godišnje postotke (APR) od većine drugih kreditnih kartica, ali obično nauštrb manje mogućnosti, iako ne uvijek. Postoji nekoliko odabranih kartica koje imaju izvrsne nagrade i niske kamate, ali ako je vaša kreditna sposobnost dovoljno dobra da dobijete jednu od ovih odabranih kartica, vjerojatno se ne morate zamarati gotovo svim ovim člankom.

Tipična kartica s niskim kamatama imat će 0% APR do godinu dana, a zatim će standardni APR biti negdje između 11% i 16%. Na primjer, Chase Platinum Visa kartica ima punih 12 mjeseci 0% APR-a i standardni APR od 14,24%, bez godišnje naknade. Postoje kartice s nižim APR-om od ove specifične, ali ova se kartica može nabaviti s dobrom kreditnom sposobnošću, dok ostale gotovo uvijek zahtijevaju vrlo dobru do izvrsnu kreditnu sposobnost. Neke nedavne ponude čak su povećale početno razdoblje na 16 mjeseci, što predstavlja dodatnih 25% uštede na kamatama.



Za usporedbu, pogledajmo nagradnu karticu. Hilton HHonors Platinum Rewards American Express kartica nudi prekrasne pogodnosti za one koji vole godišnji odmor, a također ima vrlo privlačan početni APR od 2,60%. Međutim, početni period je samo šest mjeseci, nakon čega standardni APR raste do 18,24%.

Kad biste nekoliko ljudi odveli s ulice i pokazali im karticu s niskim kamatama i nagradnu karticu, bio bih spreman kladiti se da bi većina odabrala karticu Hilton HHonors umjesto Platinum Visa. Većini nas nagrade su privlačnije jer je slika jet-settinga uzbudljivija od slike nešto manjeg broja na računu naše kreditne kartice, ali to je uobičajena pogreška koju biste trebali pokušati izbjeći. Možete gomilati nagradne bodove koliko god želite, ali ako svaki mjesec održavate veliki saldo, viša kamatna stopa koštat će vas tijekom godine onoliko koliko biste uštedjeli korištenjem bodova za let na Arubu.

Ali hej, s druge strane, ako nemate visok mjesečni saldo, kartice s niskim kamatama možda neće biti za vas. Razlika između 15,99% APR-a i 10,74% možda neće biti tolika ako je vaš tipični saldo svaki mjesec samo 300 USD ili tako nešto. Ako je to slučaj, pogledajte kartice s ponudom nagrada, bolje će vam biti skupljanje bodova nego mala ušteda u vašim mjesečnim plaćanjima. Ako ste poput nas ostalih i imate mjesečni saldo veći nego što možete računati bez upotrebe sofisticiranih elektroničkih računalnih uređaja, odlučite se za kartice s niskim kamatama.

Najvažnija stvar pri odabiru kreditne kartice, barem meni, je kamatna stopa. Kad vidim reklamu kartice, odmah potražim redoviti APR kartice nakon uvodnog razdoblja. Banke trebaju kamate na moj dug da zarade. Znajući to, osjećam da je kamatna stopa srž svake kartice, bez obzira na posebne efekte.

Losioni i kreme za psorijazu

Losioni i kreme za psorijazu Psorijaza je stanje kože koje stvara gustu nakupinu viška kože na površini tijela. Ove debele