HEKLANJE

Podnošenje zahtjeva za kredit – redovita kvaka-22

TEMU APP 100 E KUPON

To je nužno zlo. Ako i kada odlučite kupiti kuću, morat ćete imati dobru kreditnu evidenciju nekoliko godina. I dok svi drugorazredni hipotekarni zajmovi propadaju, hipotekarni bankari pomno ispituju zahtjeve s finim češljem.

Ako nikada niste imali kreditnu karticu, nabavite sigurnu karticu – što znači da prvo morate položiti novac i tada ćete mu moći pristupiti. Obavite male kupnje, platite na vrijeme i dodajte još novca na svoj račun. Nakon što ste to činili najmanje godinu dana, podnesite zahtjev za “običnu” kreditnu karticu. Ne brinite o veličini limita. Možda je samo za nekoliko stotina dolara.



Nastavite s malim kupnjama i plaćajte na vrijeme. S vremena na vrijeme možete čak platiti minimalni iznos. Samo nemojte kasniti s plaćanjem. Time ćete uspostaviti obrazac plaćanja na vrijeme. Nakon što stvorite ovu povijest plaćanja na vrijeme, bit će vam lakše podnijeti zahtjev za taj stambeni kredit.

Podnijeti zahtjev za kredit prije je značilo tražiti zajam od bankara iz susjedstva. Sada, s nacionalnim kreditnim karticama i računalnim aplikacijama, dan osobnih procjena mogao bi biti gotov. Umjesto toga, računalne procjene gledaju, između ostalog, vaš prihod, povijest plaćanja, račune kreditnih kartica i sva nepodmirena dugovanja. Plaćanje u gotovini iu cijelosti može biti dobar financijski savjet, ali vam neće dati povijest plaćanja koja vam pomaže da dobijete kredit.

Glavni pokazatelj vaše sposobnosti otplate kredita je vaš trenutni prihod. Oni koji razmatraju dohodak moraju uključiti vrste dohotka koje će vjerojatno ostvariti stariji potrošači. To uključuje plaće iz honorarnog zaposlenja, socijalnog osiguranja, mirovina i drugih mirovina.
Također biste mogli reći vjerovnicima o imovini ili drugim izvorima prihoda, kao što je vaš dom, dodatne nekretnine, štedni i tekući računi, fondovi tržišta novca, potvrde o depozitu te dionice i obveznice.

Ako imate 62 godine ili više, imate određene druge zaštite. Ne može vam se odbiti kredit jer kreditno osiguranje nije dostupno na temelju vaše dobi. Osiguranje kredita isplaćuje vjerovnika ako umrete ili postanete invalid.

S druge strane, vjerovnik može uzeti u obzir vašu dob za:

• daju prednost kandidatima koji imaju 62 ili više godina.

• utvrditi ostale elemente kreditne sposobnosti. Na primjer, vjerovnik bi mogao razmotriti jeste li blizu dobi za umirovljenje i imate li niži prihod.



Iako vjerovnik ne može izravno uzeti u obzir vašu dob, vjerovnik može uzeti u obzir dob jer se odnosi na određene elemente kreditne sposobnosti. Ako, na primjer, u dobi od 70 godina podnesete zahtjev za hipoteku na 30 godina, zajmodavac bi mogao biti zabrinut da možda nećete doživjeti da otplatite zajam. Međutim, ako podnesete zahtjev za kraći rok kredita, povećate predujam ili učinite oboje, mogli biste zadovoljiti brige vjerovnika.