HEKLANJE

Podružnice bi trebale tražiti prodaju

TEMU APP 100 E KUPON

Svi gospodarstvenici znaju koliko je važna posljednja faza prodaje koja se zove “zatvaranje”. Takva faza prodaje će zaključiti cijelu sesiju. Isto vrijedi i za online tvrtke, kao što je affiliate marketing. Povezano društvo mora izvesti takvo zatvaranje tražeći od klijenta prodaju.

Nažalost, traženje prodaje u online tvrtkama, kao što je affiliate marketing, izazovnije je od traženja prodaje u fizičkim poslovima. U poslovnom marketingu vezanom uz zemlju, prodavač može pomno promatrati pokrete tijela i očiju ciljnog klijenta tako da može procijeniti je li vrijeme za zaključivanje prodaje ili ne. Ali u online poslovanju, zatvaranje prodaje neće biti pod utjecajem govora tijela kupca. Očito, affiliate ne može vidjeti držanje tijela kupca.



I tu leži problem za zatvaranje i traženje prodaje. Affiliate nema načina da zna je li vrijeme za pitati ili ne. Pitanje može biti prerano, kada kupac nije dovoljno uvjeren. Ili je pitanje možda prekasno jer je kupac već izgubio interes za proizvod.

U online poslovima, kao što je affiliate marketing, affiliate ne mora čekati znakove. Affiliate bi trebao biti dovoljno hrabar da zatraži prodaju, bilo da je vrijeme ili ne. A kada je traženje prodaje prerano, ciljni kupac može odlučiti kliknuti gumb za povratak i više se nikada ne vratiti. Kada je zahtjev za prodaju prekasno, ciljni kupac možda već istražuje druge web stranice.

Unatoč tako teškoj situaciji, podružnica i dalje mora tražiti prodaju. Ako ne zatraži prodaju, neki će posjetitelji pomisliti da je to web stranica koju sponzorira država i da su sve informacije koje se daju besplatne. Možda su informacije u mnogim člancima doslovno besplatne. Ali takve informacije objavljuju se s jednom jedinom svrhom – prodajom.

Stoga, affiliate ne bi trebao samo čekati vrijeme kada posjetitelj na kraju shvati da se od njega očekuje da klikne na poveznicu koja će ga odvesti na web stranicu trgovca. Affiliate mora naznačiti na svojoj web stranici iu svojoj e-pošti da je ono što ima posao i da posao uključuje prodaju. Također bi trebao navesti da primatelji njegovih e-poruka nisu obvezni odmah kupiti. Ovi primatelji mogu kupovati kasnije.