HEKLANJE

Pojmovnik affiliate marketinga

TEMU APP 100 E KUPON

Affiliate marketing koncept je s vlastitim uvjetima. Da biste započeli, morat ćete znati što posrednici i pridruženi programi predstavljaju kada ih koriste, inače će vam se činiti hrpa besmislica. Za one od vas s nekim iskustvom u ovom pitanju, ovi su uvjeti za početnike.

Tekst oglasa: pisani prodajni prijedlog, također poznat jednostavno kao “kopija”. Većina slijedi obrazac AIDA (Attention, Interest, Desire, Action), a primjeri se mogu vidjeti na bilo kojoj stranici koja nešto prodaje.



Affiliate Link: Ovako tvrtka zna kome treba platiti. Ovo su hipertekstualne veze koje vam daje affiliate program i koje vas razlikuju od općenitog prometa. Osim ako nekoga ne pošaljete preko partnerske veze, nećete biti plaćeni.

Partnerski program: Ugovor s određenom tvrtkom koja ima ovu vrstu programa za oglašavanje i promoviranje svojih proizvoda u zamjenu za plaćanje, obično kao proviziju po prodaji. To činite o vlastitom trošku, iako se sami programi mogu besplatno pridružiti. Čuo sam za one koji zahtijevaju plaćanje za pridruživanje, ali ih toplo preporučujem jer postoji mnogo dobrih programa kojima se možete pridružiti besplatno.

Provizija: Ovako vas plaćaju svi programi affiliate marketinga. To nije plaća ili naknada, a porezi se ne odbijaju i stoga je vaš problem pratiti. Provizije se obično izražavaju u postocima, iako su neke dane u dolarima po prodaji.

Konverzija: Postotak ljudi koje pošaljete na affiliate web mjesto koji kupuju. 1% je prosjek industrije. Ostvarivanje konverzija naziv je igre u affiliate marketingu.

Kreativno: Zajednička referenca koju neki programi daju ukupnom zbroju svih svojih reklamnih stvari, poput gifova oglasa, svjedočanstava, fotografija proizvoda i kopiranog teksta.

Plaćanje po kliku: Plaćeno vam je kad god netko klikne na vezu s vaše stranice. Najveći primjer programa koji to čini je Google AdSense, koji vam daje oglase s plaćanjem po kliku za postavljanje vaše stranice i plaća vam svaki put kada netko klikne na nju. Miva ARX i Yahoo! također imaju oglasne programe koji rade na ovaj način.

Plaćanje po potencijalnom kupcu: ovo nije uobičajeno, ali je vrlo zgodno. Kada nekoga pošaljete na web mjesto i on se prijavi za besplatnu probnu verziju, popis e-pošte ili prodajni poziv, to se zove potencijalni kupac. Neke vam tvrtke plaćaju da im date potencijalne kupce, što je dobro za vas, jer ste plaćeni da potencijalnom kupcu date nešto besplatno.



Plaćanje po prodaji: najčešći načini da budete plaćeni u affiliate programima. Kada nekoga pošaljete na web-mjesto i on kupi proizvod, e-knjigu, preuzimanje ili članstvo, plaća vam se postotak od bruto iznosa.

Super Affiliate: Affiliate marketer u prvih 5% svih affiliate marketera. To su oni koji čine 80% svih provizija u affiliate marketingu i težnja svih affiliate marketera koji se žele obogatiti radeći to.

Dvoslojni program: affiliate program koji vam plaća za vašu prodaju i prodaju bilo koga koga zaposlite. Za sve namjere i svrhe, ako zaposlite i obučite svoju drugu razinu, oni će vam zaraditi novac.



Neki su programi također višeslojni, što znači da dobivate plaću na nižoj liniji nekoliko razina ispod vas ili više njih.

Ovo će vam pomoći da počnete s razumijevanjem affiliate marketinga.