HEKLANJE

Popularni zahvati estetske kirurgije

TEMU APP 100 E KUPON

Estetska kirurgija postaje sve popularnija u Sjedinjenim Državama i diljem svijeta. Estetski kirurzi vrlo često rade svoj zanat i osobe koje se podvrgavaju estetskim operacijama obično su vrlo zadovoljne rezultatima. Postoje mnogi zahvati koji su kategorizirani kao “estetska kirurgija”. Evo nekoliko koji su iznimno popularni:
Liposukcija – Također se naziva lipoplastika ili oblikovanje tijela, liposukcija je oblik estetske kirurgije koja uklanja džepove masnoće s tijela. Većina ljudi teško se riješi ovih džepova masnoće. Ova problematična područja, koja se ponekad nazivaju “ljubavnim ručkama” i “sedlama”, stvaraju lošu sliku o vlastitom tijelu. Liposukcijom se ta područja masnoće doslovno isisavaju kroz mali, praktički bezbolni rez. Simptomi koji se mogu pojaviti nakon izvođenja liposukcije su oteklina, modrice, a ponekad i bol ili utrnulost oko mjesta(a) reza. U mnogim slučajevima oni koji su bili na liposukciji vraćaju se na posao nakon samo nekoliko dana! Približna cijena ove estetske operacije je 2000 dolara, ali se uvelike razlikuje od područja do područja i ovisi o tome koliko masnoće treba ukloniti.
Implantati grudi – Ponekad se naziva povećanje grudi ili povećanje grudi, ova kozmetička operacija sastoji se od klizanja vrećica napunjenih fiziološkom otopinom između prsnih mišića i tkiva dojke. Mnogi ostaju u krevetu nekoliko dana nakon ugradnje grudi, ali u većini slučajeva one koje imaju ovaj zahvat mogu se vratiti na posao za manje od tjedan dana. Neposredno nakon ove operacije ne smiju se raditi intenzivne vježbe. Približna cijena ove estetske operacije je 3000 dolara, ali uvelike varira ovisno o stručnosti kirurga i lokaciji.

“Operacija nosa” – Za ovaj kozmetički kirurški zahvat, kirurg preoblikuje pacijentov nos na bilo koji način. Radi se uklanjanjem kože i potpunom promjenom strukture nosa, uključujući kost i hrskavicu. Većina pacijenata ostaje kod kuće i odmara se najmanje dan ili dva, dok su modrice i otekline najgori prva tri dana nakon operacije. Modrice će obično nestati za otprilike tjedan dana, ali oteklina može biti vidljiva nekoliko tjedana. U većini slučajeva, pacijent se vraća na staro (s potpuno novim nosom) unutar tri tjedna. Približna cijena ove estetske operacije je 4000 USD, ali uvelike ovisi o lokaciji i stručnosti kirurga.



Podizanje lica – Kako starimo, koža lica ima tendenciju opuštanja i nabora. Ova vrsta estetske kirurgije uzima kožu lica i rasteže je prema tjemenu, zateže je i zaglađuje. Modrice i otekline uobičajene su nakon ovog postupka. Modrice mogu nestati za otprilike dva tjedna, dok oteklina može trajati malo duže. Utrnulost lica također je uobičajena i može trajati nekoliko tjedana. Prvih nekoliko dana nakon faceliftinga važno je biti opušten, odmoriti se i kloniti se sunca. Približna cijena ove estetske operacije je 5000 dolara, ali može biti i više.

Injekcije botoxa – Ovaj kozmetički postupak koristi se za izglađivanje bora i “bora namrštenih lica” oko očiju. Injekcije botoxa paraliziraju mišiće čela, pa će biti manje kretanja. Otok, modrice i utrnulost česti su nakon botoxa, ali obično nije potrebno vrijeme oporavka. Većina dobije injekcije i odmah se vrati svojoj dnevnoj rutini! Kozmetički zahvat Botoxom potrebno je ponavljati svaka 4 mjeseca, jer učinci nisu trajni. Približna cijena ovog kozmetičkog zahvata je 300-400 dolara po tretmanu, ali može biti i više.

Blefaroplastika – poznatija kao operacija kapaka, ova estetska operacija preoblikuje kapke. Njegova je svrha ukloniti vrećast i zategnuti opuštenu kožu oko kapaka. Otok i modrice normalni su, s otokom koji se smanjuje nakon tjedan dana, a modrice nestaju nakon otprilike deset dana. Neke nuspojave ovog postupka su zamagljen vid, suhe oči ili učestalo suzenje. Približna cijena ove estetske operacije je između 2.000 i 4.000 USD, ovisno o lokaciji i količini preoblikovanja koju kirurg mora obaviti.

Iako svi ovi postupci mogu biti skupi, vrijedni su ulaganja ako niste zadovoljni aspektima svog izgleda. Jedan bi mogao biti pravi za vas. Pitajte svog liječnika o estetskoj kirurgiji već danas!

Aceton skida trag ljepila s ruku

Pokušate li snažno ljepilo oguliti s prstiju, možete ozljediti kožu. Stoga, posljedicu kućnih radova odstranite tako da vatu natopite acetonskim

Škoda nadograđuje Fabiju Combi

Iako četvrta generacija Škode Fabia slavi svoju svjetsku premijeru početkom svibnja, inačica treće generacije i dalje se može naručiti. Na