HEKLANJE

Posao je igra

TEMU APP 100 E KUPON

Kao poslovni trener povremeno smatram korisnim podsjetiti svoje klijente da se razvedre. Reći ću nešto poput “To je igra; ovo neće biti važno na tvojoj samrtnoj postelji.” Kao vlasnici poduzeća može biti primamljivo izgubiti se u problemu dana, tjedna ili mjeseca. Zaboravljamo da to nije životna ili smrtna situacija. U redu, mogli bismo biti na rubu gubitka posla ili možda stvarno velikog računa, ali ovo su trenuci u kojima bi perspektiva mogla biti naša najjača prednost. Sjećanje da je posao igra moglo bi vam dati mentalnu i emocionalnu oštrinu potrebnu da prođete kroz teške trenutke koje svi doživljavamo.

Dopustite mi da kažem više o tome da je posao igra. Baš kao i igra, postoje pravila, mnogo njih, vaša pravila, pravila industrije, kulturološka pravila, pravila vlade i više. Što se tiče zadržavanja vaše perspektive, vaša pravila su ona koja su najvažnija. Evo nekih pravila koja preporučujem;



1. Igrajte poslovnu igru da biste pobijedili “kao da” vam je život u pitanju, a zatim zabacite glavu, nasmijte se i smijte se kada ne uspije.

2. Zabavite se kad god je to moguće, puno se smiješite.

3. Držite svoje fizičke, duhovne, emocionalne i mentalne rezerve punim za igru vježbanjem, molitvom, čitanjem pozitivnih knjiga, njegujući svoje odnose i odmarajući se. Od svih pravila ovo je najvažnije. Bi li se sportaš svjetske klase pojavio iscrpljen, potrošen i mentalno nepripremljen?

4. Naučiti osnovne principe poslovanja u području financija, marketinga, organizacijskog razvoja i poslovanja. Zatim svladajte osnove.

U poslu zapravo igramo dvije igre odjednom, unutarnju igru (pravu igru) i vanjsku igru (svjetovnu igru). Vanjska igra je vaša dnevna poslovna praksa i vaš poslovni model. Unutarnja igra (nevidljiva) je biti pozitivan, imati integritet, biti usredotočen; prisutni i svjesni, izražavajući svoju viziju i mentalno jasni što želite. Kao što vidite, pravila koja preporučujem odnose se na obje igre.

Prva tri pravila su za internu igru. Pravilo broj 4 odnosi se na vanjsku igru. Ako igramo vanjsku igru, a zaboravimo na unutarnju igru, bit ćemo reaktivni, doživjeti stres, zaglaviti, zanemariti svoje tijelo i svoje voljene i potpuno izgubiti iz vida da je to ipak igra. Ako igramo samo unutarnju igru, a zaboravimo na vanjsku igru, zanemarit ćemo svladavanje osnova poslovanja i biti vrlo sretni, ali neuspješni u poslu. Nažalost, primijetio sam da vrlo malo ljudi ima potonji problem.

Dakle, kako početi primjenjivati gore navedena načela? Preporučujem da sjednete i napišete svoja pravila poslovne igre. Htjet ćete pravila za unutarnju i vanjsku igru. Zatim kreirajte svoj idealan dan, tjedan, mjesec i godinu na papiru ili u svom kalendaru. Želite vidjeti kako bi majstor radio. Ovo je tvoj jaz. Što sad? Nađite trenera, mentora, učitelja, gurua, što god vam odgovara. Ovi koncepti su jednostavni, a ne laki.



Što trebate znati o celulitu

Pojam celulit nastao je u europskim toplicama i salonima, a oni ga objašnjavaju kao naslage sitnih masnih kuglica na stražnjici