HEKLANJE

Poslovanje od kuće – izbjegavanje ledene oluje

TEMU APP 100 E KUPON

Steve je radio inženjer. Kad postaja prestane s emitiranjem, Stevea pozivaju da riješi problem. Jedan od radijskih odašiljača na kojima Steve radi ima toranj visok 1000 stopa i poznato je da radi u svim vremenskim uvjetima kako bi svoju postaju radio.

Ovaj hrabri inženjer navikao je puzati po kontejnerima za žito kako bi radio na manjim antenama i navikao je da ga se proziva usred noći.



Steveov suradnik, Mike je s vremena na vrijeme pomagao Steveu i prisjeća se jednog prohladnog jutra nakon prilično jake ledene oluje, “Steve i ja smo krenuli prema mjestu odašiljača. Kad smo stigli tamo, mislio sam da je putovanje po zaleđenim cestama bilo gubljenje našeg vremena. Sunce je izašlo i veliki komadi leda otkidali su se od tornja i udarali o tlo. Zvuk je bio jeziv. Nikada neću zaboraviti kako mi je Steve rekao da pazim na led i da vičem ako netko pada prema njemu.”

Mike opisuje neke komade leda kao otprilike veličine hladnjaka. Mike je opčinjeno gledao kako Steve jednostavno hoda uz zgradu s ledom koji je padao posvuda oko njega, radi na odašiljaču kako bi vratio radio stanicu u eter, a zatim izlazi kroz padajući led ne podigavši pogled – i ne udarivši ga.

Neki bi Steveove postupke mogli nazvati suludim, ali Steve je u određenom smislu odgovorio na problem na isti način na koji to čine mnogi vlasnici tvrtki od kuće; identificirati problem i zatim učiniti sve što je potrebno da se problem riješi usprkos rizicima koji mogu biti uključeni.

Pogrešno je vjerovati da nema rizika u poslovanju od kuće. Ako vas muči rizik onda biste mogli izbjeći razvoj vlastitog posla. Nema jamstava u životu, a pogotovo ne u vlasništvu nad vlastitim poslom. Slučajno nećete pronaći jamstvo ni u prihvaćanju posla kao zaposlenik velike tvrtke.

Nadajmo se da je rizik uključen u vaše poslovanje od kuće financijski, a ne fizički, ali slika Stevea kako hoda kroz padajući led snažan je podsjetnik da postoje rizici uključeni u sve što radimo i da moramo biti svjesni rizika i biti spremni boriti se za ono u što vjerujemo – raditi za ono što želimo postići.

Potreban je poseban tip pojedinca da vidi izazov i mogućnost u poslovanju od kuće i utvrdi da je rizik vrijedan konačne nagrade, a žrtva potencijalnog zadovoljstva.

Ključna uloga u bilo kojem poslovanju od kuće je obratiti pažnju na jedan korak ispred sebe bez trošenja previše vremena osvrćući se ili previše koncentrirajući se na ono što bi moglo biti ispred. Ako možete naučiti rješavati probleme jedan po jedan i redom, proces se možda neće činiti tako zastrašujućim dok prolazite kroz njega.



Dakle, sljedeći put kada budete imali nešto teško riješiti u svom poslu, sjetite se Stevea. Usporedno govoreći, vaši problemi nikada ne bi trebali biti tako loši.

Sjetva i njega nasada graha

Sjetva graha počinje drugom polovicom travnja kad se temperatura zadrži na oko lO°C drugom polovicom travnja kad se temperatura zadrži