HEKLANJE

Potencijalno rješenje za opasnosti silikonskih implantata

TEMU APP 100 E KUPON

Povećanje grudi oduvijek je bio popularan zahvat estetske kirurgije, ali sigurnost silikonskih implantata uvijek je bila pomalo dvojbena. Novi oblik silikonskih implantata mogao bi ponuditi rješenje.

Potencijalno rješenje za opasnosti silikonskih implantata



Estetska kirurgija je tema o kojoj se ovih dana mnogo priča, a zahvat koji je mnogima u prvom planu je povećanje grudi. Mnoge žene i muškarci imaju čvrsta mišljenja o ovoj vrsti operacije, neka dobra, a neka loša. Iako se može reći da neki ljudi s implantacijom grudi odlaze predaleko, također se može vidjeti da je za neke ljude to nužna operacija. Bilo da se radi iz rekonstruktivnih razloga ili zbog kozmetičkih problema, povećanje grudi izvodi se gotovo na isti način.

Povećanje grudi obično uključuje rezanje grudi na jedan od nekoliko načina, a zatim postavljanje implantata u grudi za dodavanje volumena i oblika. Godine 1992. Uprava za hranu i lijekove (FDA) zabranila je silikonske implantate (osim za rekonstruktivne operacije), zbog straha da bi mogli puknuti i silikon procuriti u tijelo. Utvrđeno je da to curenje silikona kod nekih pacijenata uzrokuje bolest u cijelom tijelu i također narušava oblik dojke. Od 1992. godine, velika većina implantata napravljenih u Sjedinjenim Državama bila je napunjena fiziološkom otopinom. Oni imaju prednost jer ne ispuštaju potencijalno toksični silikon u tijelo ako puknu, ali ne izgledaju tako puni ili prirodni kao silikonski implantati.

Nova stavka koja se trenutno testira za povećanje grudi je novi oblik silikonskih implantata. Implantati sadrže isti silikon kao i prije, ali je silikon koji se nalazi u implantatu čvršći. Ako implantat pukne, gel neće iscuriti iz implantata i neće utjecati na ostatak tijela. Ovu vrstu implantata trenutačno koriste estetski kirurzi u medicinskim ispitivanjima u tri odvojene studije u SAD-u. .

Osim što nije tako vjerojatno da će curiti, postoje i druge prednosti ovih novih silikonskih implantata. Izgledaju jednako realistično i ostaju u dobroj formi kao tradicionalni silikonski implantati za grudi. Deblji silikon iznutra ne migrira u ljusci implantata, tako da liječnici mogu izraditi oblik dojke i implantat će ostati takav. Ovo je važan razvoj s obzirom na činjenicu da su implantati s fiziološkom otopinom naišli na kritike. Oni jednostavno ne daju oblik ili konzistenciju tradicionalnih silikonskih implantata.

Čini se da su novi, deblji silikonski implantati val budućnosti za povećanje grudi. Ako medicinska ispitivanja prođu dobro, trebala bi biti dostupna široj javnosti za nekoliko godina.