HEKLANJE

Potjera za nosom

TEMU APP 100 E KUPON

Imajte na umu da kada kupite bočicu parfema većina troškova ide na pakiranje, oglašavanje, dobit od prodaje i porez. Samo mali postotak, zapravo oko deset posto, posvećen je troškovima mirisa.

Pa zašto kupovati kada možete sami napraviti svoj parfem. Ne samo da ćete moći uštedjeti nešto novca, već ćete i uživati u potrazi za savršenim parfemom.



Jedna od najvećih prednosti izrade vlastitog parfema je ta što se ne morate brinuti da će vam kemikalije i konzervansi dospjeti na kožu. Budući da je vjerojatnije da ćete raditi s prirodnim materijalima, ne morate se brinuti o mogućim učincima sintetičkih materijala na vaše tijelo.

No, ipak treba biti oprezan kod korištenja raznih eteričnih ulja. Neki ljudi ipak mogu imati posebne alergijske reakcije na određene vrste ulja. Stoga je važno prvo znati ili se upoznati s kemijom vlastitog tijela prije nego što pokušate eksperimentirati s miješanjem parfema.

Prvo, napravimo razliku između različitih vrsta parfema. U osnovi, parfem je mješavina aromatičnih spojeva razrijeđenih u alkoholu i vodi. Količine aromatičnih ulja otopljenih u mješavini određuju može li se ona nazvati parfemom ili kolonjskom vodom. Poredan od najviše koncentracije ulja prema najnižoj, redoslijed bi bio: parfem, parfemska voda, toaletna voda, kolonjska voda i prskalica za tijelo.

Kada kažemo parfem, mješavina aromatičnih ulja je od 25 do 40%. Eau du parfum, u međuvremenu, sadrži 15-30% aromata. Eau du Cologne ima još blaže aromatične udjele ulja. Ova vrsta mirisa obično ima oko 5-15% aromatskih spojeva. Toaletna voda ili ponekad poznata kao prskalica za tijelo ima samo 3-5% aromata. Body splash se idealno koriste nakon kupanja ili tuširanja.

Kada napravite vlastiti parfem, možete odabrati koje ćete otapalo koristiti za razrjeđivanje mješavine. Na raspolaganju su vam jojoba ili alkohol. Oba imaju različite razlike i prednosti. Jojoba je izvrsna za mješavine parfema jer nikada ne užegne.

Kada napravite vlastitu mješavinu parfema, najbolje je da parfem koristite samo na pulsnim točkama. Bilo gdje više i mogli biste pretjerati s mirisom. Za razrjeđivanje mješavine na tradicionalan način koristite žitni alkohol ili visokokvalitetnu votku. Alkohol čini mješavinu hlapljivijom. Problem s alkoholom je taj što morate dopustiti da se mješavina parfema razvija. Ako to ne učinite, miris će više mirisati na alkohol nego na parfem. Uobičajeni omjer mješavine alkohola i parfema je oko tri ili četiri ml mješavine u kombinaciji s pet ili 10 kapi alkohola.

Izrada vlastitog parfema trebala bi biti zabavna. Ne upuštajte se previše u tehničke detalje miješanja parfema. Istražujte i pokušajte napraviti nečuvene kombinacije. Nikad se ne zna, dobivena mješavina može biti savršena za vašu tjelesnu kemiju.



Mirisi različito reagiraju kada se nanose na vaše tijelo. Odabir one koja vam pristaje je poput odabira prave boje haljine ili pravog para cipela. Parfemi se ne mogu samovoljno nositi. Rezultirajući miris može biti katastrofalan. Zato morate više eksperimentirati kada izrađujete vlastiti parfem. Isprobajte razne kombinacije mirisa dok ne pronađete onaj savršen za sebe.

Naučite umjetnost šećeranja

Kako je to slatko! Šećerenje je postupak sličan depilaciji, ali su sastojci drugačiji. Šećerenje je dobilo naziv po tome što

Što je savršen nos?

Kao plastičnog kirurga iz Los Angelesa specijaliziranog za rinoplastiku, moji me pacijenti često traže da im dam savršen nos. Pa,