HEKLANJE

Povećajte kreditnu ocjenu – kako funkcioniraju kreditne ocjene?

TEMU APP 100 E KUPON

Iako mnoge hipotekarne tvrtke i financijski stručnjaci upozoravaju potrošače na važnost održavanja dobre kreditne sposobnosti, mnogi ljudi ne prepoznaju vrijednost. Prilikom podnošenja zahtjeva za bilo koju vrstu kredita, potencijalni zajmodavci pregledavaju našu kreditnu povijest i temelje odobrenja kredita na njezinom sadržaju. Ako podnose zahtjev za instant kredit, zajmodavci jednostavno koriste kreditne rezultate. Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da shvatite kako funkcionira kredit i savjeta za podizanje vašeg osobnog rejtinga.

Vrijednost kreditnih rezultata



Kreditni rezultati vrijedan su alat za zajmodavce. Budući da banke i druge kreditne institucije svakodnevno primaju brojne zahtjeve za kredit, teško je odrediti kojim podnositeljima zahtjeva treba odobriti.

Zajmodavci imaju mnogo metoda za procjenu kreditne sposobnosti osobe. Kako bi ubrzali proces, nekoliko zajmodavaca počinje pregledom kreditne sposobnosti. Kako bi razdvojili dobre kandidate od loših, oni uspostavljaju zahtjev za minimalnim kreditnim rezultatom. Ako vaš rezultat padne ispod ovog zahtjeva, to je trenutno uskraćivanje kredita.

Izračunavanje kreditne sposobnosti

Mnogi čimbenici igraju ulogu u kreditnom bodovanju. Ocjene su između 300 i 850. Što je veća ocjena, to je bolji kredit. Iako je vrlo teško imati savršen kredit, moguće je održati dobar kreditni rejting. To se obično sastoji od rezultata iznad 680. Oni koji spadaju u ovu kategoriju obično se kvalificiraju za primarne stope na stambene zajmove, zajmove za automobile i kreditne kartice.

Prilikom izračunavanja kreditne sposobnosti uzima se u obzir nekoliko čimbenika. Na primjer, povijest plaćanja, nepodmireni dug, duljina kredita i upiti. Povijest plaćanja i nepodmireni dugovi uvelike pridonose kreditnom bodovanju.

Povijest plaćanja vjerovnicima je važna jer su budući zajmodavci znatiželjni da li plaćate na vrijeme ili imate naviku kasniti. Štoviše, preveliki dug negativno će utjecati na vaš rezultat.

Podizanje kreditne sposobnosti



Male stvari mogu brzo poboljšati vaš kreditni rezultat. Za početak, počnite uspostavljati dobru povijest plaćanja s vjerovnicima. Budući da povijest plaćanja doprinosi 35% kreditnog bodovanja, plaćanje vjerovnicima na vrijeme odličan je način da povećate svoj rezultat. Nadalje, smanjite svoje nepodmirene dugove. Dug doprinosi 30% bodovanja. Dakle, što više duga imate, to je niži vaš rezultat. Održavanje maksimalnog limita kreditnih kartica je štetno. Ako je moguće, držite kartice na oko 25% njihovog maksimalnog limita.