HEKLANJE

Povećajte svoju kreditnu sposobnost putem kreditnih kartica

TEMU APP 100 E KUPON

Kako biste izgradili i održali dobru kreditnu sposobnost, morate mudro odabrati, koristiti i plaćati svoje kreditne kartice i druge zajmove. Svaki korak je važan. Spojite ih sve zajedno i vaš bi kreditni rejting trebao rasti. Napravite loše odluke i mogli biste se povrijediti na neke iznenađujuće načine.

Prilikom podnošenja zahtjeva za kredit, prijavite se samo za kartice koje želite koristiti godinama koje dolaze. Stjecanje navike uvijek prijavljivanja za najnoviju karticu i prijenos stanja sa starijih na najnovije s najnižom početnom stopom može se činiti pametnim ako vam štedi kamate i smanjuje vašu mjesečnu uplatu. Istina je, međutim, da agencije za izvješćivanje kreditne sposobnosti možda neće biti impresionirane, osobito ako zatvorite svoje starije kartice. Povijest plaćanja računa se kada je u pitanju vaša kreditna sposobnost, stoga ne želite zatvoriti račune koje ste godinama držali otvorenima. Dakle, ako zatvorite svoju staru karticu kada svoje stanje prenesete na novu, zapravo ne činite uslugu svom kreditnom rezultatu. Izbjegnite ovu zamku kreditnog rejtinga tako što ćete za početak mudro odabrati svoje kartice i pridržavati ih se.



Najstariji mit o kreditnim karticama je ideja da biste trebali otplaćivati svoje kartice svaki mjesec kako biste stekli izvrsnu kreditnu ocjenu. Postavite vlastiti rekord! Agencije za izvješćivanje o kreditima kao što su Equifax i TransUnion najviše su naklonjene vlasnicima kreditnih kartica koji iz mjeseca u mjesec imaju mala stanja na kartici. To agenciji dokazuje da vam je udobno nositi dugove i odgovorno upravljati njima. Korisnici kartica koji se pridržavaju ovog pravila mogu pratiti rast svoje kreditne sposobnosti.

Sigurno ste također čuli da je plaćanje na vrijeme obavezno. Za razliku od gornjeg starog mita, ovo je pravilo isprobano i istinito. Plaćanje manje od minimalne uplate ili kašnjenje s plaćanjem sigurno će smanjiti vaš kreditni rezultat i također vas može opteretiti naknadama za zakašnjenje koje dovode do još viših stanja. Uvijek izvršite barem minimalnu uplatu na vrijeme kako biste izbjegli da budete označeni kao spori ili zakašnjeli. Ako imate kašnjenja u plaćanju u svojoj kreditnoj povijesti, pokušajte biti u tijeku s novim karticama najmanje dvije godine. Agencije za izvještavanje obraćaju najviše pozornosti na nedavnu prošlost, a ne na drevnu povijest… tako da vraćanjem na pravi put možete pomoći da vaš rezultat poraste.

Da biste počeli graditi dobar kredit sa svojom kreditnom karticom, morat ćete nabaviti karticu, upotrijebiti je i izvršiti prvu uplatu prije nego što vidite bilo kakav učinak na svoj kreditni rezultat. Možda ćete se na početku morati prijaviti za sigurnu karticu, što znači da ćete morati staviti novac na račun koji kontrolira kartična kuća kako biste dobili karticu. Na taj način, svaki dug koji napravite korištenjem kartice osiguran je sredstvima koja ste položili na račun kartičarske kuće. To je način da vjerovnik preuzme manji rizik kada radi s nekim tko ima lošu kreditnu sposobnost ili je nema. No, osigurana kartica jednako je dobra kao i svaka druga kada je u pitanju stvaranje kredita. Nakon što izvršite svoju prvu uplatu na vrijeme za barem minimalni potrebni iznos zajmodavcu, trebali biste vidjeti kako će vaš kreditni rezultat početi rasti u sljedećim tjednima. Ako iz mjeseca u mjesec imate nizak saldo na kartici, vaša bi se kreditna sposobnost znatno poboljšala pod pretpostavkom da nemate drugih problematičnih kreditnih računa koji vam smanjuju rezultat. Drugi načini za izgradnju kredita od nule mogu uključivati dobivanje kartice za trgovinu s niskim limitom ili kartice za gorivo… samo budite sigurni da možete izvršiti plaćanja i biti u toku.

Dok mnogi potrošači zlorabe kreditne kartice i donose loše odluke o kupnji, upravljanju i navikama plaćanja, možete vidjeti da odgovorno korištenje kreditnih kartica zapravo može biti korisno i gotovo je obavezno kada se radi o izgradnji i održavanju dobre kreditne sposobnosti.