HEKLANJE

Povećanje grudi ili “augmentacijska mamoplastika”

TEMU APP 100 E KUPON

Povećanje grudi, također poznato kao augmentacijska mamoplastika, kozmetička je operacija kojom se poboljšava kontura gornjeg dijela tijela žene koja nije zadovoljna svojim malim grudima. Ovo je možda estetski zahvat koji je javnosti najpoznatiji.
Povećanje grudi izvodi se ugradnjom implantata kroz rez, ispod tkiva dojke ili ispod mišića. Rez se može napraviti ispod dojke, oko bradavice ili ispod ruke. Grudni implantat sastoji se od vanjske silikonske ljuske ispunjene fiziološkom otopinom (upotreba silikonskih gel implantata sada je ograničena). Vanjska površina može biti glatka ili teksturirana, a implantati dolaze u različitim oblicima kako bi zadovoljili potrebe svake žene.

Kada se implantat postavi ispod stvarnog mišića dojke, manja je mogućnost kontrakture (kontrakcije tkiva koje okružuje implantat), a mamografija je pouzdanija. Također postoji manji rizik od vidljivih ili opipljivih rubova implantata. Loša strana je to što neki ljudi vjeruju da implantat ima prirodniji izgled kada se postavi iznad mišića, ispod tkiva dojke.



Oblik povećanih grudi ovisi o implantatu. Implantati mogu biti okrugli ili u obliku suze (anatomski). Izbor ovisi o izgledu koji žena želi postići. Anatomski implantati proizvode blagi nagib, što rezultira punijim gornjim dijelom, dok okrugli implantati stvaraju okruglu krivulju u gornjem dijelu dojke. Drugi faktor koji treba uzeti u obzir prije operacije je širina grudi, koja određuje količinu “rascjepa” između grudi i vanjskih oblina.

Važna su realna očekivanja. Neke žene često razmišljaju o veličini grudi u smislu veličine košarice grudnjaka. Ako je veličina “A” željela biti veličina “C”, još uvijek mora postojati odgovarajuća pokrivenost postojećeg tkiva dojke: inače bi mogli biti vidljivi ili opipljivi rubovi implantata i drugi mogući rizici.

Ovo je veliki zahvat, a netko tko se podvrgava povećanju grudi apsolutno treba nekoga tko će je odvesti kući i ostati s vama 24 sata nakon operacije. Bit će bolova prvih nekoliko dana, ali normalne tablete protiv bolova trebale bi to riješiti dok se tijelo prilagođava novim implantatima. Nosite grudnjak cijelo vrijeme (osim kad se tuširate) tijekom prva 2 tjedna nakon operacije. Izbjegavajte dizanje teških tereta i izbjegavajte čak i umjerenu tjelovježbu barem prvih tjedan dana, a zatim samo umjerenu tjelovježbu. Tijekom oporavka grudi će biti pomalo natečene. U roku od nekoliko tjedana stvarni oblik i veličina bit će vidljivi, a potpuni uspjeh postupka bit će sasvim jasan.

Maturalna haljina i šminka

Šminka i maturalne haljine – stapanje za ljepotu! Kupili ste maturalnu haljinu, cipele, nakit i torbicu. Odlučili ste hoćete li