HEKLANJE

Maturalna haljina i šminka

TEMU APP 100 E KUPON

Šminka i maturalne haljine – stapanje za ljepotu!

Kupili ste maturalnu haljinu, cipele, nakit i torbicu. Odlučili ste hoćete li sami oblikovati kosu ili otići kod kozmetičarke. Sada morate odlučiti hoćete li se šminkati sami ili ćete to učiniti profesionalno. Kod maturalnih haljina 2007. sve je u modi, a šminka je dio tog modnog izričaja koji će vas natjerati da zablistate!



Ako ste od onih koji ne vole nositi šminku, morat ćete nositi malu količinu šminke za svoju maturalnu večer. Šminka će istaknuti vaše crte lica i prekriti neželjene mrlje.

Ako ste se odlučili sami našminkati, našminkajte se prije no što obučete maturalnu haljinu. Ovo je mjera opreza kako biste zaštitili svoju maturalnu haljinu od bilo kakvih kapljica ili prolijevanja do kojih može doći dok se šminkate.

Postoje mnogi savjeti za nanošenje šminke koji mogu istaknuti vašu prirodnu ljepotu.

Puder i korektor

Prvi korak u nanošenju šminke je odabir savršene podloge. To se postiže usklađivanjem šminke s tonom vaše kože i tenom. Uvijek pazite da je šminka dobro izblendana i da nema linija temelja oko vrata. Za sve vidljive mrlje ili tamne kolutove ispod očiju može se koristiti korektor. Samo ga lagano utapkajte i dobro stopite s puderom.

Šminka za oči

Nakon što nanesete podlogu, oči su sljedeći važan korak. Ne želite da se vaše sjenilo slaže s bojom vaše maturalne haljine, ali želite da ide uz haljinu. Kako biste istaknuli oči, koristit ćete svjetliju nijansu ili osnovnu boju od linije trepavica do obrva. Koristite tamniju nijansu kao konturu duž gornje linije trepavica od središta prema vanjskom kutu, a zatim natrag uz pregib.



Olovkom za oči povucite jednu crtu iznad linije gornjih trepavica od unutarnjeg prema vanjskom kutu. Zatim povucite crtu ispod donjih trepavica od vanjskog prema unutarnjem kutu.

Maskara daje završni dodir vašim očima. Držite četkicu okomito kako biste pomilovali donje trepavice. Zatim, za gornje trepavice, pomičite četkicu naprijed-natrag pri dnu, a zatim povucite četkicu prema gore.

Rumenilo



Možda ćete htjeti dodati malo boje na obraze samo kako bi ljudi pomislili da imate prirodan sjaj. Za nanošenje možete koristiti kist za boju obraza i to će olakšati blendanje.

Ruž

Vaše usne možete istaknuti tako da ih obrubite olovkom, a zatim popunite kremastim ružem. To će dati definiciju i oblik vašim usnama. Za taj zadivljujući izgled može se koristiti sjajni ruž.



Puder

Na kraju, nakon što ste nanijeli svu šminku za maturalnu večer, pospite lice puderom u prahu laganim pokretima prema dolje. Ovo se može nanijeti četkom za puder

Šminka za tijelo

Možda želite eksperimentirati sa šminkom za tijelo kako biste istaknuli svoju maturalnu haljinu. Ovo je svjetlucavi puder ili gel koji možete nanijeti na ruke i ramena i izgledat ćete kao pod zvijezdama

Samo jedan savjet: Nemojte koristiti šminku svoje prijateljice (osobito šminku za oči). Bakterije mogu biti u šminki jer je bila otvorena i korištena. To može uzrokovati infekciju oka ili ružičasto oko. Ako se šminkate profesionalno, ponesite vlastiti ruž sa sobom.

Ovi se savjeti za šminkanje također mogu koristiti za druge prilike u kojima se nose svečane haljine, kućne haljine i Quinceanera haljine. Šminka i maturalne haljine mogu se uklopiti kako bi istakle vašu ljepotu na vašoj posebnoj večeri!