HEKLANJE

Povezana društva u vašoj strategiji

TEMU APP 100 E KUPON

Internetski marketing danas koristi strategije i alate koje poslovanje i industrija poznaju desetljećima. Samo ga dotjeraju za korištenje na World Wide Webu. Vlasnici dućana u susjedstvu oduvijek im je bio posao znati što prijatelji u njihovoj ulici prodaju kako bi mogli slati kupce na pravo mjesto kada su postavljeni upiti.

Affiliate marketing u biti čini istu stvar. Gledatelji pretražuju (postavljaju upit) o proizvodu ili usluzi koju oglašavate na svojoj web stranici, a vaša web stranica ima pridruženu vezu na koju kliknu kako bi pronašli ono što traže. Vi zapravo sami ne prodajete proizvod, ali svojim gledateljima govorite gdje mogu kupiti ono što žele. I onda dobijete proviziju za prodaju.



Poput mnogih novih internetskih alata, affiliate marketing je relativno nov. Ne morate sami ništa prodati; ali morate znati kako postaviti podružnice na svoju stranicu. Većina tvrtki koje nude partnerske usluge pružaju upute korak po korak za stvaranje odnosa; oni vam olakšavaju jer žele vašu pomoć u prodaji svojih proizvoda ili usluga. Najbolja vijest je da vas to ne košta ni lipe. Vaše jedino ulaganje je vaše vrijeme za postavljanje veza na vašoj web stranici.

Poslovni planovi uvijek zahtijevaju da pogledate početne troškove u stvaranju novog posla. Pomoću affiliate marketinga ti se troškovi izbjegavaju jer tvrtka s kojom ste povezani mora provoditi vlastita istraživanja i razvoj; imaju početne troškove kako bi se pripremili za početak prodaje svojih proizvoda/usluga. Još jedan mali trošak za vas je vaše vrijeme za pronalaženje suradnika s kojima želite surađivati ili za pronalaženje suradničkih programa koji pružaju popis veza s kojih birate one koje želite na svojoj stranici.

Neka web-mjesta provode isključivo affiliate marketing. Jedina svrha web stranice može biti pružanje poveznica na druge stranice. Morat ćete dodati primjerak na takvu stranicu kako biste sugerirali zašto bi gledatelji mogli kliknuti na pridružene veze. To jest, morat ćete identificirati vrijednost proizvoda ili usluge za gledatelja kako bi on/ona odlučio postati kupac ili ne.
Nekoliko drugih faktora također je važno. Razvijanje opsežnog popisa adresa e-pošte i njegovo održavanje postaje ključna komponenta vašeg uspjeha u affiliate marketingu. Također ćete morati privući promet na svoju stranicu, a svi znamo vrijednost pisanja članaka u tu svrhu. Razumljivo je da će kupci koji su zainteresirani za ono o čemu pišete vjerojatno biti više zainteresirani za kupnju proizvoda i usluga koje opisujete.

Nitko ne uživa u gnjavaži. Dakle, još jedna dobra vijest je da je affiliate marketing relativno bez problema. Ne morate prodavati proizvode ili usluge; ne morate pratiti prodaju ili klikove; plaćeni ste na postotnoj osnovi, bilo gdje od 10% do 30% stvarno obavljene prodaje i vaš affiliate prijatelj mora pratiti te podatke. Nakon što je vaša partnerska stranica postavljena, ostatak vašeg posla je lak. Ovisno o partnerima koje odaberete za svoju stranicu, marketing u njihovo ime može biti prilično unosan posao.