HEKLANJE

Prednosti i mane unaprijed plaćene kreditne kartice

TEMU APP 100 E KUPON

Izum pre-paid kreditne kartice ima nekoliko prednosti i nedostataka. Prednost posjedovanja ove vrste kartice je u tome što možete imati trenutnu kreditnu karticu bez brige o uobičajenoj provjeri kreditne sposobnosti. Ovo je dobro za nekoga s lošom kreditnom sposobnošću koji ne može dobiti odobrenje za nezaštićenu kreditnu karticu. Za razliku od osigurane kreditne kartice, osoba ne mora imati bankovni račun niti polagati novac.

Pre-paid kreditne kartice mogu se kupiti u većini privatnih tvrtki za dostavu i poštanske sandučiće, maloprodajnih drogerija kao što su Walgreen’s, CVS, Rite Aid i mnoge druge tvrtke. Ova vrsta kartice također se može kupiti online.



Ovo se također preporučuje za osobe koje ne mogu otvoriti bankovni račun zbog kreditnih problema. Mnogi poslovi zahtijevaju da osoba primi izravni depozit. Sada, ako osoba ne može odobriti bankovni račun, kako može primiti svoju plaću? Tvrtke poput GreenDota nude rješenje nudeći izravni depozit za one kojima je to potrebno. Ovo je savršeno jer nema dodatnih naknada za unovčavanje koje bi se inače naplatile osobi da unovči svoj ček u trgovini za unovčavanje čekova. Mjesečna naknada je manja od 5 dolara mjesečno. Osoba može naručiti pizzu, avionske karte ili bilo što gdje se prihvaćaju kreditne kartice.

Još jedna prednost je što to pomaže osobi da uspostavi ili ponovno uspostavi svoj kredit. Neke tvrtke s unaprijed plaćenim kreditnim karticama nude usluge u kojima potrošač može prijaviti mjesečnu aktivnost na računu glavnim kreditnim uredima. Sve što osoba treba učiniti je održavati određeno stanje na svom računu.

Jedina prednost kod pre-paid kreditnih kartica je da ako ste u hitnoj situaciji i trebate unajmiti automobil. Ne dopuštaju vam svi najam automobila da unajmite automobil s unaprijed plaćenom kreditnom karticom.

Još jedan nedostatak je to što s običnom kreditnom karticom većina tvrtki nudi mnoge pogodnosti kao što je kilometraža za česte putnike. S Pre-Paid karticom nema nikakvih dodataka kao što su kilometraža za česte putnike ili pomoć na cesti. Mnoge tvrtke vlasnicima kreditnih kartica nude pogodnosti ako im je kartica ukradena. Na primjer, neke će tvrtke svojim klijentima odmah dati dodatna sredstva ako im je novac ukraden s računa u roku kraćem od 24 sata. S Pre-Paid kreditnom karticom to nije slučaj. Prije ulaganja u pre-paid kreditnu karticu, svakako pročitajte odredbe i uvjete tvrtke, to će vas dugoročno uštedjeti od mnogo zabune.