HEKLANJE

Savjeti za promjenu naziva registrirane domene

TEMU APP 100 E KUPON

Ponekad kada registriramo svoje nazive domena, radimo neke transformacije na njima, možda na informacijama o sustavu naziva domena ili čak na hostingu registriranog imena domene. Takav slučaj je tako uobičajen za mnoge ljude, i zapravo, mnogi stručnjaci su preporučili da stvarno napravimo neke promjene na registriranim imenima domena.

Pa, što se toga tiče, bavit ću se uglavnom time kako promijeniti podatke o registriranom sustavu naziva domena i nekim činjenicama koje stoje iza takvih transformacija. Samo je važno napomenuti neke stvari o tome jer je uobičajena potreba za nositelje naziva domene da promijene podatke o registriranom nazivu domene.



Prema nekim stručnjacima, kada registrirate naziv domene, stvarno morate navesti podatke o poslužitelju naziva domene ili DNS-u. Međutim, postoje neki slučajevi kada trebate promijeniti takve registrirane DNS informacije za određene svrhe. Govoreći o tim svrhama, napominje se da će, ako imate novu web stranicu ili čak račun e-pošte, vaš web hosting ili davatelj internetskih usluga zatražiti da promijenite podatke o registriranom poslužitelju naziva domene kako bi vaš registrirani naziv domene biti povezan s vašim web mjestom i tako se može postaviti vaš račun e-pošte.

Prilikom mijenjanja podataka o registriranom poslužitelju naziva domene za vaš registrirani naziv domene, trebate imati na umu da podatke o registriranom poslužitelju naziva domene prvenstveno daje vaš host. Općenito, takve informacije sastoje se od primarnog i sekundarnog poslužitelja imena. Važno je znati da imate i primarni i sekundarni poslužitelj naziva.

Dajući veliki naglasak na sekundarnom poslužitelju naziva, napominje se da objašnjenje za sekundarni poslužitelj imena nije to što on svoje informacije preuzima od primarnog poslužitelja imena; umjesto toga, proces obavlja njegov odgovarajući internetski protokol ili IP adresa. Kao takvi, primarni i sekundarni poslužitelj imena funkcioniraju da upućuju na naziv domene koji se razrješava na internetski protokol koji je kreirao glavni poslužitelj. Stoga će se pri promjeni podataka o registriranom poslužitelju imena domene naziv domene razriješiti s prosječno 50 posto razdoblja prema primarnom poslužitelju naziva i također 50 posto razdoblja prema sekundarnom poslužitelju naziva.

Postoje daljnji izvori koji navode da ako ikada imate adresu internetskog protokola svog poslužitelja za hosting, bolje je da pri promjeni registriranog naziva domene koristite uslugu prosljeđivanja URL-ova koju sada nudi većina tvrtki za nazive domena. Putem prosljeđivanja URL-a, informacije o registriranom nazivu domene tada se mogu glatko mijenjati iz razloga što će prosljeđivanje URL-a razriješiti sve pogotke na registriranom nazivu domene poslužiteljima za prosljeđivanje.

Danas postoji toliko mnogo tvrtki koje vam pružaju mogućnost promjene imena registrirane domene, a neke od njih čak nude i besplatnu promjenu imena registrirane domene. Dakle, sada kada imate novi registrirani naziv domene, imate priliku izgraditi web stranicu za bilo koju svrhu, bilo da se radi o poslovnoj ili osobnoj upotrebi. A osim toga, imate i priliku za prosljeđivanje e-pošte i čak možete preprodati svoje registrirano ime domene kome god želite.

Prednosti online poslovanja

Brojne su prednosti vođenja online poslovanja. Internet je otvorio vrata svima da profitiraju putem internetskog poslovanja. Internetsko poslovanje daje svakoj