HEKLANJE

Prednosti kaskadnih listova stilova: 5 razloga za korištenje CSS-a

TEMU APP 100 E KUPON

1. Sadržaj je odvojen od dizajna

Budući da možete izraditi zasebnu tablicu stilova i povezati je sa svim svojim web-dokumentima, imate veliku kontrolu nad izgledom svoje web-stranice. Dakle, ako želite promijeniti određeni aspekt svoje stranice, trebate promijeniti samo jednu datoteku: svoju tablicu stilova!



To, naravno, stvara veliku fleksibilnost. Ova fleksibilnost nije dostupna kada vaše web mjesto koristi tablice za izgled, ugrađene oznake fonta ili ugrađene definirane boje.

Jedna CSS datoteka može sadržavati podatke o pozicioniranju, izgledu, fontu, bojama i stilu za cijelu web stranicu.

2. Vaša stranica koristi manje propusnosti i brže se učitava

Budući da su listovi stilova tako lagani, vaša će se web stranica učitavati mnogo brže. Glavni razlog je taj što vam više ne trebaju rasporedi tablica za pozicioniranje elemenata. Budući da se tekst učitava stvarno jako brzo, vaša će web stranica biti vidljiva u trenu.

To znači da će posjetitelji biti sretniji dok surfaju vašom web stranicom. Oni samo jednom moraju preuzeti Stylesheet i automatski se ponovno koriste za svaku stranicu. Dakle, jedino što treba učitati je stvarni sadržaj.

U prosjeku će se web stranica učitati pet do deset puta brže ako koristi kaskadne listove stilova.

3. Vaše će web mjesto automatski dobiti bolje rezultate tražilice



Pomoću CSS-a možete postaviti bilo koji element, gdje god želite. Dakle, ako je vaš izbornik na dnu vašeg HTML dokumenta, možete ga prikazati pomoću apsolutnog pozicioniranja. Razlog zašto je ovo korisno jest osigurati da pauci tražilice prvi pokupe glavni sadržaj.

Još jedna prednost koju automatski dobivate je to što je vaš HTML kod puno čišći. Dakle, pauk tražilice neće morati odvajati neželjeni kod od stvarnog sadržaja.

Stoga obavezno stavite tekst svog logotipa i svoj izbornik na dno svog HTML dokumenta i stavite ga na vrh pomoću CSS-a!



4. CSS je kompatibilan s novijim preglednicima

Budući da se sve više i više preglednika koristi osim Internet Explorera na Windows računalu, morate biti sigurni da je vaša web stranica dostupna svim glavnim i novijim preglednicima.

Korištenjem web standarda, koje je definirao w3c, osiguravate da će vaš sadržaj biti vidljiv u budućnosti.



Budući da danas postoji toliko mnogo preglednika, nemoguće je testirati svoju web stranicu u svim tim preglednicima na različitim konfiguracijama. Kodiranje prema standardima tada je jedino praktično rješenje.

5. CSS se može koristiti za prikaz istog sadržaja na različitim medijima.

Budući da možete definirati različite tablice stilova za različite medije, imate veliku fleksibilnost u predstavljanju svog sadržaja.

Pisač je, na primjer, medij za sebe. Ako netko ispiše vašu web stranicu, moći ćete promijeniti izgled iste. Dodajte dodatni crno-bijeli logo, uklonite reklame i promijenite boje u crno-bijele vrijednosti. Sve se to lako radi korištenjem kaskadnih stilskih tablica. A najbolja stvar je što posjetitelji ne moraju ni znati da ste izradili novu tablicu stilova posebno za pisač.

Listovi stilova također se mogu izraditi posebno za PDA i slično. Kao što ćete shvatiti, ovo dodaje veliku fleksibilnost prezentaciji vašeg web dokumenta.

Zaključak

Kaskadni stilski listovi stvoreni su kako bi olakšali stvari. Daje vam veliku kontrolu nad vašim web mjestom i čini vaše posjetitelje sretnima dok surfaju vašim web mjestom.

Spremni ste za budućnost i automatski ćete dobiti bolje rezultate tražilice. Počnite koristiti CSS u punom potencijalu danas! Dobro će vam pristajati.

Detoksikacija nakon zime

Nakon zime i blagdana najbolje je za vaše tijelo je čišćenje od otrova. Tromo i usporeno tijelo koje se uspavalo