HEKLANJE

Prednosti online graditelja web-mjesta

TEMU APP 100 E KUPON

Postoje brojni izbori kada je u pitanju izrada web stranica. Jedan od prvih izbora koji ćete morati napraviti jest hoćete li koristiti mrežni ili izvanmrežni alat za izradu web stranica.

Graditelji stranica



Graditelji web stranica mogu se podijeliti u dvije kategorije, online i offline. Mrežni alat za izradu web stranica stvara web stranicu s web obrascima preko interneta. S alatom za izradu mrežnih stranica nema potrebe za instaliranjem posebnog softvera. Potreban vam je samo internetski preglednik.

Izvanmrežni alat za izgradnju web-mjesta je program koji instalirate na računalo s diska ili preuzimanja. Ova vrsta alata za izradu web-mjesta zahtijeva da se web-mjesto prvo izradi na računalu sa softverom, a zatim učita, često s posebnim softverom.

Lokacija, lokacija, lokacija

Dobar mrežni alat za izradu web stranica ima nekoliko prednosti u odnosu na offline alat za izradu web stranica. Za početak, mrežni alat za izradu web stranica uvijek je tu bez obzira na to gdje pristupate internetu. S njim možete jednostavno raditi od kuće, iz ureda ili na putu. S izvanmrežnim programom za izgradnju trebate biti na Internetu, imati instaliran softver za izgradnju i obično imate instaliran poseban FTP program. Iz ove perspektive, mrežni alat za izradu web stranica očito je bolji izbor.

Korisnici – skinite se s mog oblaka

Prilikom odabira graditelja treba voditi računa o broju ljudi koji će raditi na gradilištu. Ako ih ima više od dva, može nastati kaos s offline graditeljem. Izrada stranice zahtijeva naporan rad. Ništa nije tako frustrirajuće od učitavanja promjena samo da biste otkrili da ažurirate verziju stranice koju su kasnije ažurirali drugi koji rade na web mjestu. Mnogo je novih psovki stvoreno u takvim slučajevima.

Mrežni alat za izradu web stranica gotovo uvijek dopušta više korisnika i, po definiciji, uvijek sadrži ažuriranu verziju stranica. Ovaj jednostavan aspekt ograničava zabunu i pomaže u izbjegavanju dupliciranja posla. Doduše, smanjuje stvaranje novih psovki, ali svi moramo nešto žrtvovati.



Ostale prednosti:

1. Graditelji mrežnih stranica često koriste baze podataka za pohranjivanje informacija o web stranicama umjesto zasebnih datoteka za svaku stranicu. To čini web-mjesta dugoročno mnogo skalabilnijima i omogućuje različite tehnike sortiranja.

2. Dobri graditelji mrežnih stranica također će imati sigurnosnu kopiju na dnevnoj bazi, tako da je vaš rad uvijek dvostruko zaštićen. Ne pružaju svi mrežni graditelji web-mjesta sigurnosne kopije, pa provjerite da li to čini alat za izradu web-mjesta koji odaberete.



3. Mrežni graditelji web stranica također općenito nude izbor predložaka za korištenje koji uvelike olakšavaju izradu web stranica.

Umjesto da morate izraditi cijelu web-lokaciju, mnogi alati za izradu web-mjesta na mreži omogućuju vam da se usredotočite isključivo na sadržaj svoje web-lokacije i ne zahtijevaju da naučite HTML.

Mrežni alati za izradu web stranica obično su jednostavni za korištenje, ne zahtijevaju mnogo iskustva s računalom, prenosivi su i mogu vam uštedjeti vrijeme. Prije nego što napravite web mjesto, vrijedno je vašeg vremena da razmotrite svoje opcije za izradu online web mjesta.