HEKLANJE

Prednosti redovite uštede novca

TEMU APP 100 E KUPON

Tijekom proteklih nekoliko godina štedio sam novac svaki mjesec, ne iz bilo kojeg posebnog razloga kao što je, na primjer, kupnja kuće, već samo u slučaju da nešto krupno pođe po zlu. To je na neki način oblik samoosiguranja. U ovom članku pišem o prednostima ovoga i o svojim osobnim iskustvima, tj. koliko je teško ili lako bilo štedjeti na ovaj način.

Možda sam paranoičan, ali uvijek se činilo da imam puno manje novca od onoga što su imali moji prijatelji. Prije četiri godine grupa nas je otišla u Španjolsku na dvotjedni odmor. Nikada neću zaboraviti trenutak kada je jedan moj prijatelj pitao koliko tko od nas nosi novaca na ljetovanje. Svi smo odgovarali jedan po jedan i na moj užas ne samo da sam imao najmanji iznos, nego sam imao oko dvjesto funti manje od sljedeće osobe s najnižim iznosom. Nije to bilo zato što sam bio tijesan, nego zato što više nisam imao. Zapravo je bila prava muka uštedjeti ovoliko.



Kad sam se vratio s ovog odmora, odlučio sam da moram promijeniti svoj stav o financijskim stvarima. Pročitao sam nekoliko knjiga i razgovarao s brojnim ljudima o tome koji je najbolji način za mene da krenem naprijed. Nisam se želio mučiti iduće godine ako, na primjer, bude još jedan praznik.

Vjerovao sam da je odgovor početi štedjeti svaki mjesec iznos koji će otići s mog računa putem izravnog zaduženja. Bio sam tip osobe koja bi potrošila sve što imam ili zaradim. Da je u banci, dakle, potrošio bih ga. Bilo je to da ostavim svoj račun putem izravnog zaduženja, naravno da ga ne bih imao načina potrošiti.

Postavio sam jednu od ovih politika štednje i započeo je sa skromnih 30 funti mjesečno. Drago mi je što mogu reći da to nije imalo veliki negativan utjecaj na moj društveni život. Sama politika bila je na neki način povezana s burzom i to je samo po sebi bilo prilično uzbudljivo, tužno znam. Nakon godinu dana dobio sam izjavu poštom i bio sam prilično sretan kad sam vidio da zapravo nešto vrijedim za promjenu. Tada sam odlučio povećati iznos koji ću uštedjeti na 50 funti mjesečno.

U životu zapravo nikad ne znate kada će nešto poći po zlu, na primjer da vam se pokvari auto, da se stroj za pranje pakira ili da trebate poboljšati svoju kuću. Štednja na način na koji ja znam čini ove probleme daleko manje stresnim za rješavanje budući da imam raspoloživa sredstva da popravim situaciju.

Ponekad, naravno, imam dovoljno ušteđenog novca da potrošim malo na, recimo, odmor ili novi auto.

Čvrsto bih savjetovao drugim ljudima da počnu redovito štedjeti jer me je to sigurno smirilo.

Starsuckers

Što obične ljude tjera da prate omiljene “celebrity-je” i daju im ogromnu pažnju ? Redatelj Chris Atkins skida nam “mrežu”

Što bi Isus kupio za Božić?

Ovaj dokumentarac će vas jednostavno dobro nasmijati i zabaviti! Milijuni Amerikanaca panično trče u stampedu u shopping centre da bi