HEKLANJE

Prijevare protiv starenja: na što treba paziti

TEMU APP 100 E KUPON

Tužna životna činjenica je da kada se osoba osjeća ranjivom, zrela je da je iskoriste oni koji žele brzo zaraditi. To vrijedi za mnoga područja života, od rada do pisanja. To vrijedi i za borbu protiv starenja.

Anti-aging je jedan od najnovijih trendova zdravlja i ljepote. Čini se da nitko stariji od 30 više ne želi izgledati u svojim godinama, a rezultat je trenutna žurba za bilo kojim proizvodom za koji se tvrdi da se bori protiv znakova ili učinaka starenja. Međutim, nisu svi ovi proizvodi originalni i postoje mnoge beskrupulozne tvrtke i praktičari koji vide priliku za zaradu od onih koji očajnički žele zaustaviti proces starenja. Ipak, postoje neki tragovi na koje treba obratiti pozornost kada se utvrđuje jesu li proizvod ili usluga za koje se tvrdi da pomažu u borbi protiv starenja prijevara ili ne.



Prevaranti protiv starenja često će svoje tvrdnje iznositi izravno u medije, bez potpornih medicinskih dokaza. Prave tvrdnje također bi trebale imati nepristran pregled treće strane. Ako prodavač tvrdi da znanstvena zajednica guši njihov rad, velika je vjerojatnost da se radi o prijevari. Tužitelj sigurno ima znakove dolara ispred sebe, baš kao što tvrdi da ima znanstveni establišment. Također potražite popularne riječi kao što su “proboj” ili “tajni sastojak”.

Ako određeni oglas koristi tonu svjedočanstava ili anegdota, podignite crvenu zastavu. Ne vjerujte onome što vidite na televiziji ili čitate na internetu. Osim ako osobno ne poznajete osobu koja daje izjavu, nemojte vjerovati tvrdnji. Također, nemojte vjerovati tvrdnji da je stoga valjana zato što su je stoljećima koristile određene kulture. Isto bi se moglo reći i za ropstvo.

Pazite na sve proizvode koji ne upozoravaju na nuspojave ili koji iznose tvrdnje koje su jednostavno predobre da bi bile istinite, jer najvjerojatnije jesu. Prijevare protiv starenja također će često koristiti sitan ispis koji osoba koja gleda ne može pročitati. Uvijek se čuvajte hrpe sitnog tiska.

Ovo su neke od stvari na koje treba pripaziti kada razmišljate o tretmanu protiv starenja. Ako se događa bilo što od navedenog, nastavite s oprezom prije nego što potrošite novac na proizvod. Još jedna velika prijevara je naplaćivanje manjeg iznosa kroz dulje vremensko razdoblje – i dalje ćete izgubiti tisuće uzalud, čekajući da se pojave učinci.

Otvoren Panamski kanal

Panamski kanal je umjetni kanal u najužem dijelu Srednje Amerike koji spaja Atlantski ocean (Karipsko more) s Tihim oceanom (Panamski