HEKLANJE

Prijevare za popravak kredita

TEMU APP 100 E KUPON

“Izbrišite loš dug!”
“Uklonite negativne stavke iz svog kreditnog izvješća”

Vjerojatno ste vidjeli ove naslove i druge poput njih koji obećavaju čišćenje ili “popravljanje” loše kreditne sposobnosti. Za nekoga tko pati od lošeg ili slabog kreditnog rejtinga, ovi su naslovi svakako privlačna ponuda.



Zamislite da konačno možete kupiti taj novi auto, skinuti utjerivače dugova s leđa i uživati u novootkrivenoj slobodi od svojih prošlih dugova.

Zvuči previše dobro da bi bilo istinito? Vjerojatno jest. Nakon što postanete žrtva ponude popravka kreditne sposobnosti i platite pozamašne naknade koje su uključene u čišćenje vašeg dosjea, evo što se događa:

1) Prijevarnik za popravak kredita kontaktira kreditne urede i prijavljuje da su negativne informacije u vašem dosjeu lažne.

2) Kreditni ured uklanja te negativne informacije iz vašeg izvješća dok istražuje zahtjev.

3) Prevarant će vam zatim pokazati pročišćenu verziju vašeg kreditnog izvješća i “ta-da” vaša kreditna povijest je popravljena!

Ali evo što vam prevarant ne govori niti pokazuje. Nakon što kreditni ured završi svoju istragu, negativne informacije vraćaju se u vaše kreditno izvješće.

Negativne, ali točne informacije ne mogu se ukloniti iz vašeg kreditnog profila. Samo netočne informacije mogu se ukloniti.



Točne informacije ostaju u vašem kreditnom dosjeu u razdoblju od 7 godina od trenutka kada su prijavljene kreditnim agencijama; pojavljuje se stečaj na razdoblje od 10 godina.

Postoje mnoge legitimne tvrtke koje vam mogu pomoći s problemima dugovanja. Ali kako prepoznati prijevarnu ponudu? Lako, tražit će vas svoje naknade unaprijed. Prema zakonu, agencije za popravak kreditne sposobnosti ne mogu tražiti plaćanje dok ne pruže uslugu koju su obećale.

Osim toga, mnoge države zahtijevaju da vam servis za popravak kreditne sposobnosti, bilo da je profitan ili neprofitan, mora dostaviti detaljan pismeni ugovor, objašnjenje vaših zakonskih prava i mogućnost otkazivanja bilo kojeg potpisanog ugovora u roku od 3 dana .



Također, imajte na umu da bi “ponuda za popravak kredita” mogla biti pokušaj krađe vašeg identiteta navođenjem osobnih podataka kao što su broj socijalnog osiguranja, bankovni račun i brojevi računa kreditne kartice.

Uvijek provjerite znate li s kim imate posla prije nego što prihvatite bilo kakvu ponudu koja će vam pomoći da popravite svoj kredit. Onima koji to ne rade može se još više uništiti kredit i stvoriti još problema s dugom.

Jeftini izleti

Mislim da ne postoji netko na ovom svijetu tko ne želi izaći i otići na odmor. Trebamo vremena da se