HEKLANJE

Prirodne strategije za njegu kože

TEMU APP 100 E KUPON

Kada ljudi razmišljaju o njezi kože, potrošački proizvodi općenito su prva stvar koja im pada na pamet. Iako danas na tržištu postoje izvrsni proizvodi za njegu kože, rješenje za vaše probleme s njegom kože ne može se uvijek riješiti najnovijim i najboljim proizvodima. Iako ovi proizvodi imaju svoje mjesto, postoje brojne stvari koje možete učiniti sami kako biste osigurali da vaša koža bude zdrava i lijepa.

Pravilna hidratacija često se zanemaruje kao tretman za problematičnu kožu. Važnost potrošnje vode ne može se podcijeniti. Preporuča se da svatko popije više od osam čaša vode od 8 oz dnevno. Voda igra značajnu ulogu u oslobađanju vašeg tijela od viška toksina. Ovi toksini mogu utjecati na druga područja vašeg zdravlja, kao i na stanje vaše kože.



Piling je još jedan element njege kože koji se često zanemaruje. Pravilan piling može imati dubok učinak na vašu kožu. Suhi piling četkom daleko je najbolji za vašu kožu, jer uklanja mrtve stanice kože, poboljšava rad limfnih čvorova i povećava cirkulaciju krvi. Suhi piling četkom također potiče detoksikaciju. Kako je vaša koža vaš najveći organ, stanje vaše kože može pružiti mnogo informacija o stanju vašeg zdravlja.

Vaša prehrana također igra značajnu ulogu u zdravlju vaše kože. Obični šećer, na primjer, nedavno je povezan s ubrzanim starenjem. Proces se naziva glikacija, a događa se kada se molekula šećera veže za molekulu proteina. Ove nove molekule nazivaju se AGE (krajnji produkti napredne glikacije) i otkriveno je da oštećuju kolagen u koži, ligamentima i hrskavici.

Esencijalne masti su još jedno razmatranje. To su masti bez kojih vaše tijelo ne može živjeti jer pomažu u stvaranju staničnih membrana, hormona i drugih sličnih kemikalija potrebnih za optimalno zdravlje. Kako biste bili sigurni da unosite “dobre” masti u svoju prehranu, pokušajte koristiti laneno ulje, orahovo ulje ili druge slične dodatke prehrani. Konzumiranje ribe također vam može pružiti odličan izvor “dobrih” masnoća, posebice lososa i sardina. Obavezno se posavjetujte sa svojim liječnikom prije bilo kakvih značajnih promjena načina života.