HEKLANJE

Kako kositi travnjake, sigurna i isplativa košnja trave

TEMU APP 100 E KUPON

Koliko često ćete kositi travnjak ovisit će o brojnim čimbenicima. Prvo koliko vremena morate posvetiti održavanju vašeg travnjaka. Koliko brzo vaš travnjak raste, a to će pak ovisiti o tome hoćete li ga redovito gnojiti i prima li dovoljno vode i sunčeve svjetlosti. Normalno, travnjak bi se trebao kositi barem jednom u dva tjedna kako bi se, takoreći, držali pod kontrolom.
Jedna od najgorih stvari koje možete učiniti za travnjak i velika zabluda je da svoj travnjak možete ili trebate kositi vrlo kratko kako biste smanjili broj puta koje morate pokositi. Trava će općenito biti puno bolja kada se kosi na višoj postavci. To je osobito slučaj u ljetnim mjesecima, gdje inače kratka trava često može izgorjeti od sunca. Predlaže se da nikada ne smijete rezati ili podrezivati više od 1/3 duljine trave tijekom sesije košnje. Ako ste pustili svoj travnjak i on je predug, preporuča se da ga prvo pokosite na duljem rezu, a zatim ga pokosite na nešto nižoj postavci. Ako je još predugo, možete ga ponovno proći za nekoliko dana. Iako ovo oduzima mnogo vremena, to je poželjna metoda za njegu vašeg travnjaka. Nepotrebno je reći da biste trebali održavati svoju opremu, poput šišanja. U tom slučaju provjerite jesu li oštrice vaše kosilice oštre i u dobrom stanju. Prije košnje uklonite kamen ili druge prepreke s travnjaka kako biste izbjegli oštećenje kosilice ili travnjaka.
Ostale preporuke za košenje savršenog travnjaka:
Kosite u različitim smjerovima, nije važno na koji način – je li dijagonalno, vodoravno ili okomito svaki put kada kosite svoj travnjak. To sprječava savijanje vlati trave u određenom smjeru nakon brojnih rezova.
Poznato je da nikada ne smijete kositi dok je vaš travnjak još mokar. Razlog tome, međutim, nije toliko poznat. Za to postoje zapravo dva razloga. Prvo, nećete ravnomjerno kositi travnjak, a kada se osuši može biti puno dulje od očekivanog. Drugo, često možete uzrokovati pojavu gljivica.
Za izgled zdjele za travnjak ravnog glatkog travnjaka mogu se kupiti veći valjci za travnjak. Da biste ih koristili, jednostavno ih kotrljajte po travnjaku nakon košnje u lijepim ravnim i ravnim redovima.

Imate li financijsku fobiju?

Sa stalno rastućom razinom osobnog duga koji se prijavljuje, zajedno s rekordnim brojem stečajeva i insolventnosti, nikoga ne iznenađuje da

Neprocjenjive blagodati heljde

Moderna strast prema zdravom načinu života, uključujući pravilnu prehranu, povećala je zanimanje za heljdu. Njegova korisna svojstva su znanstveno istražena.