HEKLANJE

Problem s aknama – nova strategija kako izliječiti akne

TEMU APP 100 E KUPON

Gotovo svi tinejdžeri u pubertetu dobiju akne. U tom uzrastu u tijelu mladića i djevojaka luče se velike količine hormona, a žlijezde lojnice povećavaju količinu loja. Zbog toga dolazi do zastoja koji dovodi do nastanka mitesera, u miteserima se skupljaju bakterije te dovode do upalnog procesa.

To se tokom vremena manifestira u obliku bubuljica odnosno akne najčešće na licu, vratu i leđima. Najbolji način da ih se riješite je posjet dermatologu, on će vam utvrditi dijagnozu i odrediti terapiju. U periodu kad imate mnogo akni trebate smanjiti unos masnoće u tijelo i koristiti kozmetička sredstva koja koriste i sadrže manje masnoće.



Lice redovno treba umivati i čistiti raznim preparatima koji donekle isušuju kožu. Akne se mogu izliječiti ali ne brzo, ponekad terapija traje mjesecima a pacijent bi se trebao pridržavati gore navedenih pravila. U svrhu prevencije od same pojave akni treba redovito čistiti lice. Na lice se trebaju stavljati vazelinske kiseline i kiseline bogate vitaminom a. Važno je koristiti čisti ručnik, redovito prati ruke i stvari za osobnu higijenu ne dijeliti s drugima.

Pojava akni je u većini slučajeva neizbježna ali nemojte očajavati jer uz malo truda i strpljivosti vaše lice će biti čisto i bez akni.

Rupice na licu

Gotovo svi mi mislimo da su rupice na licu neke osobe lijepe i dodaju ugodnost ljudima. Možda zato što nisu