HEKLANJE

Prodavač traži gotovinu

TEMU APP 100 E KUPON

Danas se eBay smatra jednim od najunosnijih aukcijskih mjesta dostupnih na internetu.

Međutim, prodaja na eBayu nije tako laka i prva stvar koju bi prodavač trebao učiniti je pronaći načine na koje će biti plaćen nakon što artikal bude prodan. I tako, evo različitih načina na koje se prodavač može platiti:



1. PayPal

PayPal je najčešći i najprikladniji način slanja i primanja novca na temelju eBay transakcije. Ovdje se plaćanje za prodani artikl šalje izravno prodavatelju putem otvorenog bankovnog računa ili kreditne kartice.

2. Osobni ček ili blagajnički ček

Prodavači mogu izabrati ovu opciju. Međutim, nedostatak korištenja ove vrste načina plaćanja je taj što prodavatelj još uvijek mora čekati određeni broj bankovnih dana prije nego što se ček odobri.

3. Kreditne kartice

Prodavači moraju imati trgovački račun kako bi mogli prihvatiti plaćanja od svojih kupaca putem kreditnih kartica. Ovo je primjenjivo samo ako će kupac plaćati izravno prodavatelju. Ako kupac i dalje želi koristiti kreditnu karticu, ali želi sigurniju transakciju, on ili ona može odlučiti platiti prodavatelju putem PayPal-a korištenjem kreditne kartice.

4. Bankovni prijenosi između banaka



Kod ove vrste plaćanja prodavatelju se može platiti međubankarskom transakcijom. Ovdje će kupac prenijeti sredstva sa svog bankovnog računa na bankovni račun prodavatelja.

5. Novčane doznake/plaćanje ponude

Ovo je jedan od preporučenih načina plaćanja eBaya. Ovo se smatra sigurnim jer prodavatelj ili kupac mogu pronaći poštansku adresu dotične osobe.



6. Escrow

Ovo se snažno preporučuje za transakcije skupih artikala. Escrow usluga jamči punu zaštitu dok transakcija još nije zaključena. Putem ove usluge prodavatelj mora pričekati potvrdu da je kupac primio proizvod prije nego što primi uplatu.

Međutim, prodavači i kupci trebali bi poduzeti dodatne mjere opreza pri radu s escrow uslugama. Danas na eBayu vreba mnogo krivotvorenih escrow usluga. Najbolje je provjeriti je li eBay odobrio escrow uslugu.



8. Gotovina

Prodavači na eBayu mogu primati uplate u gotovini. Međutim, to je aktivnost visokog rizika i ne nudi zajamčenu zaštitu.

8. Trenutni bankovni transferi gotovine kao što su western Union i Money Grams

Prodavatelji se mogu odlučiti za ovaj način plaćanja. No, trebali bi imati na umu da se eBay oštro protivi ovom načinu plaćanja i da inzistiranje na tome kod kupca može rezultirati obustavom ili ukidanjem računa.

Borba protiv prhuti

UZROCI PRHUTI Iako uzrok prhuti nije u potpunosti razjašnjen, trenutno se teoretizira da je jedan od glavnih uzroka kvar prirodne

Zarada na Glovo

Pozdrav svima, otvorio sam paušalni obrt. Radim preko platforme Glovo te mi Glovo svaka dva tjedna uplaćuje moju zaradu. Zanima