HEKLANJE

Promjena varijabli s kontroliranim testiranjem s Weight Watchers, 1shoppingcart & Aweber Primjeri

TEMU APP 100 E KUPON

Moja tvrtka je kao i svaka druga po tome što testiramo svakakve stvari. Testiramo oglasne kampanje, primjerke prodajnog pisma, slike na web-stranicama iu tiskanom obliku, naslove, izvorne priče, stranice mini-stranica, gumbe i još mnogo toga kako bismo vidjeli koji od njih najbolje ostvaruju konverzije, koji daju najbolji povrat ulaganja (ROI). Ali postoji jedna stvar zajednička svim testovima, a važno je napomenuti: trebate promijeniti samo jednu varijablu u testu kako biste imali kontrolirani test gdje će vam rezultati reći ono što želite znati. A evo i najboljeg primjera…

Moj program Weight Watchers® naučio me je novu lekciju o vrijednosti kontroliranog testiranja ovog ljeta. Ono što sam naučio je da bez obzira na to koliko je velika tvrtka – čak i ona velika kao što je Weight Watchers® koja je stara više od 40 godina i može se pohvaliti da je pomogla milijunima – postoji prostor za poboljšanje u pogledu kontroliranog testiranja u njihovim programima.



Kontrolirano testiranje je ono gdje imate samo jednu varijablu koju mijenjate kako biste dobili odgovor na pitanje koje imate u vezi s vašim osobnim životom, poslovnim životom ili bilo kojim dijelom vašeg života. S druge strane, nekontrolirano testiranje je kada imate više od jedne varijable koja se mijenja. Kada se to dogodi, imate nepouzdane ili netočne informacije s kojima možete raditi i nećete dobiti točan odgovor koji tražite.

Na primjer, u Weight Watchersu, osnovno pitanje postavljeno članovima svaki tjedan je hoće li se u prosjeku izgubiti 2 funte slijedeći program redovitog bilježenja količine hrane i količine vježbe. Ako slijedite njihov kontrolirani program testiranja, podaci o hrani i tjelovježbi su statični; tj. imaju postavljene vrijednosti i ne mijenjaju se. Razlikuje se količina i vrsta hrane koju unosite te količina i vrsta vježbe koju radite (i razina intenziteta).

To znači da u stvarnosti:

– Mogli biste jesti iste količine hrane, ali pokvariti svoj program fokusiranjem na pogrešnu vrstu tjelovježbe.

– Možete vježbati isto svaki dan, ali pokvariti program fokusiranjem na pogrešne vrste i/ili količine hrane taj tjedan.

– Mogli biste okvirno učiniti sve kako treba, ali idite na vaganje u centar gdje je vaga isključena (koja je većina i za gotovo 6 funti, budući da su elektroničke, često se premještaju i često zlorabe s ljudima koji stoje na njima kako bi obavili sve financijske, kupovne i mrežne aktivnosti u isto vrijeme).

Ukratko, uspjeti je u najboljem slučaju teško i više slučajno ili nasumično među sudionicima, ovisno o njihovom stupnju ustrajnosti i kreativnosti s programom za prevladavanje izazovnih problema poput ovih gore.



Da biste se borili protiv svih varijabilnih diferencijacija tako da se samo jedna promijeni, morali biste cijelo vrijeme jesti istu hranu (recept za dugoročni neuspjeh), stalno vježbati isto (recept za dosadu, stagnaciju i/ili dugotrajno odvikavanje) ili planirati unaprijed.

Planiranje unaprijed najbolje funkcionira, ne samo u programu Weight Watchers, već iu poslovnom testiranju. U programu Weight Watchers možete koristiti vlastitu vagu i preskočiti vaganje na sastancima ili nabaviti njihov At-Home pribor, a možete planirati pomoću alata koje imate za mjerenje hrane i razine intenziteta vježbanja itd.

U poslovnom svijetu također možete planirati unaprijed. Recimo da je vaše pitanje zašto vaša web stranica ne donosi povrat ulaganja koji navodno dobivaju od drugih podružnica koje promoviraju isti proizvod, možda pretplatu na 1Shoppingcart ili Aweber. Ono što možete učiniti je izraditi sigurnosnu kopiju svoje mini-stranice ili stranice za snimanje potencijalnih kupaca (obavezno za sve!), a zatim postaviti dvije gotovo identične gdje se samo jedna stvar mijenja kao naslov..



Nakon što testirate svoj naslov i pronađete onaj koji je najbolji, postavite najbolji na obje stranice, zatim promijenite gumb za narudžbu ili što god želite sljedeće testirati. I nastavite na ovaj način, mijenjajući samo jednu po jednu varijablu sve dok se vaša web-lokacija ne pretvori bolje.

Dakle, ako tražite odgovor na teško pitanje u svom poslovnom ili privatnom životu, testirajte se. Kada koristite kontrolirano testiranje gdje mijenjate samo jednu varijablu, dobit ćete odgovor na svoje pitanje.

Ali nemojte misliti da samo zato što tvrtka ili drugi subjekt ima veliko ime ili povijest iza sebe znači da imaju najbolji odgovor, jer nemaju uvijek. Možda imaju dijelove slagalice koji pomažu mnogima. Ali na vama je da testirate njihove komponente kako biste pronašli rješenje koje vam odgovara.



Bloganje – razvijanje čitateljstva

1) Kvalitetni sadržaj – Zanimljivi sadržaji će zadržati vašu čitateljsku publiku. Redovito ažurirajte svoj blog. Googlebot, Googleov robot za indeksiranje