HEKLANJE

Provjerite internetsku prognozu prije nego što krenete na internet

TEMU APP 100 E KUPON

Prema nedavnom istraživanju koje je proveo Cyber Security Industry Alliance (CSIA), sve više korisnika računala postaje sve nesigurnije u korištenju interneta. Četrdeset osam posto ispitanih izbjegava kupovati na internetu jer se boje da bi im financijski podaci mogli biti ukradeni. Manje od jednog od pet od 1150 anketiranih odraslih Amerikanaca vjeruje da ih postojeći zakoni mogu zaštititi od prijevare, krađe identiteta i drugih zločina na internetu. Više od dvije trećine (70 posto) želi da Kongres usvoji stroži zakon o zaštiti podataka.

Potrošači su jasno primijetili internetske prijetnje i prijevare, ali bilo je malo resursa koje mogu koristiti da razumiju koji su neposredni rizici i što mogu učiniti da sigurnije sudjeluju u svojim omiljenim mrežnim aktivnostima. Potrošači žele biti obaviješteni o razinama rizika povezanih s uobičajenim mrežnim aktivnostima i mjerama opreza koje mogu poduzeti kako bi se zaštitili. Jedan takav alat je Symantec Internet Threat Meter, koji pomaže korisnicima računala da postanu svjesni najnovijih internetskih prijetnji i educira ih o koracima koje mogu poduzeti kako bi zaštitili svoja računala i osobne podatke dok su na mreži.



Iako računalni crvi visokog profila i drugi mrežni napadi nisu tako vidljivi kao što su bili u prošlosti, internetske prijetnje promijenile su oblik i predstavljaju još veći rizik za potrošače. Današnje se prijetnje šire na mnogo načina – putem web-mjesta, razmjene izravnih poruka i e-pošte – ali koriste se tihije, ciljanije metode nego prije. Mnogi napadi pokreću se s kriminalnom namjerom da se ukradu osobni podaci korisnika ili da se preuzme računalo kako bi se pokrenuli ciljani napadi koji rezultiraju financijskom dobiti za kibernetičke kriminalce.

Symantec Internet Threat Meter pomaže potrošačima da bolje razumiju internetski krajolik uzimajući pristup temeljen na aktivnostima. Indeks ocjenjuje četiri glavne online aktivnosti – e-poštu, web aktivnosti, razmjenu trenutnih poruka i dijeljenje datoteka – na razini niskog, srednjeg ili visokog rizika na temelju okidača povezanih sa zlonamjernim softverom, špijunskim softverom, krađom identiteta/mrežnom prijevarom, ranjivostima , online napadi i spam.

Potrošači se žele osjećati sigurnije u svoju sigurnost kada su na mreži, bilo da komuniciraju putem e-pošte, obavljaju financijske transakcije na internetu, razgovaraju putem instant poruka ili dijele datoteke. Baš kao što pripremljeni putnici provjeravaju vremensku prognozu za svoj odredišni grad, potrošači koji su online sada imaju alat koji im može pomoći da se pripreme za sigurno i produktivno iskustvo na internetu.

Ideje za tinejdžerske frizure

Možda nikad nije bolje vrijeme kada možete napraviti vrlo trendi i otmjene frizure kao kad ste tinejdžer. Tinejdžerska frizura, iako