HEKLANJE

Rajčica – vrlo korisna za njegu kože

TEMU APP 100 E KUPON

To je važno povrće koje ima mnoge zdravstvene prednosti zbog prisutnosti antioksidansa. Ovi antioksidansi daju rajčici blistavo crvenu boju. Sadržaj kalorija u rajčici je vrlo mali što je čini omiljenom među mnogim ljudima. Također sadrži vlakna, vitamin C, E, K, B1, B6, B3, B2, željezo, mangan, kalij, kao i karotene i još mnogo toga da vam pomogne u svakom pogledu.

Recepti za njegu kože s rajčicama



Rajčice su od velike pomoći vašoj koži. Ako se dogodi da izađete na sunce i u tom razdoblju pocrnite, postoji jednostavno rješenje. Pripremite mješavinu soka od krastavca i rajčice koju ćete nanijeti na zahvaćena područja kože. Držite ga 10 minuta; kasnije isperite čistom vodom. Primijetit ćete razliku.

Svatko može imati osipe na koži, a glavni razlog za te osipe je nedostatak silicija. Ovaj problem se rješava unosom dobrih količina klica, rajčica i drugog povrća i voća.

Napravite mješavinu meda i soka od rajčice koju ćete nanijeti na lice i vrat. Isperite ga nakon 15 minuta i za nekoliko minuta vidjet ćete blistavo lice pred ogledalom.

Još jedan recept za blistavu kožu je mješavina 2 žličice soka od rajčice i 4 žličice skute. Dobro ga nanesite na kožu i operite za 15 minuta da vidite razliku.

Ovaj recept je za sve one koji imaju masnu kožu, otvorene pore i mitesere. Rajčica ima kiselo svojstvo, a sadrži i kalij i vitamin C koji pomaže u čišćenju lica. Narezani komad rajčice utrljajte na kožu i ostavite petnaestak minuta. To bi pomoglo porama. Kasnije ga isperite vodom.

Za dobar ten svakodnevno namažite lice pulpom rajčice. Držite ga 1 sat, a zatim isperite toplom vodom. Ako se provodi redovito rezultati će biti vidljivi.

Losion od rajčice pomaže u sužavanju proširenih pora, a to se može učiniti korištenjem soka od rajčice pomiješanog s 2 ili 3 kapi soka od limete. Nanesite ovu otopinu na lice i isperite 15 minuta.



Odličan recept za uklanjanje opeklina od sunca možete napraviti dodavanjem 2 žličice soka od rajčice u 4 žlice mlaćenice. Nanesite ga na cijelu kožu. Isperite ga nakon što ste ga držali 1/2 sata.

Možete jednostavno napraviti domaći čistač od rajčice i mlijeka. Sok od rajčice koristite tako da pulpu procijedite i pomiješate s jednakim dijelovima mlijeka. Čuvajte ga u boci koja se može hladiti za svakodnevnu upotrebu. Nanesite ovo na lice i vrat vrhovima prstiju. Držite 10 minuta i kasnije isperite hladnom vodom.

Upozorenje: Čitatelj ovog članka trebao bi se pridržavati svih mjera opreza dok slijedi upute o receptima iz ovog članka. Izbjegavajte korištenje bilo kojeg od ovih proizvoda ako ste alergični na njih. Odgovornost leži na čitatelju, a ne na stranici ili piscu.