HEKLANJE

Rinoplastika – najčešća operacija nosa

TEMU APP 100 E KUPON

Ne može se poreći da je nos ključna značajka ljudskog lica. Ovo nas dovodi do teme najčešćeg oblika rinoplastike.

Rinoplastika – najčešća operacija nosa



Osim liposukcije, estetska reforma nosa, poznata kao rinoplastika, vrlo je popularan estetski kirurški zahvat. Mnogi ljudi, i muškarci i žene, nezadovoljni su izgledom svog nosa. Bilo da se radi o naslijeđenoj mani ili krivom nosu uzrokovanom nesrećom, plastični kirurzi mogu ispraviti abnormalnosti u vašem nosu i učiniti da se osjećate bolje u vezi s njegovim izgledom. To, naravno, znači više samopouzdanja s vaše strane.

Jedna od najvećih zamjerki koju plastični kirurzi čuju od pacijenata nije veličina grudi, stražnjice ili trbuha, već veličina i izgled vrha nosa. Rinoplastika je metoda koja se koristi za korekciju vrha. Ako vam se čini da vam je vrh nosa previše zaobljen i pun, možda mislite da odudara od ostatka vašeg lica. Rinoplastika može ovo ispraviti i poboljšati tako da vrh vašeg nosa izgleda proporcionalno ostatku nosa, a time i ostatku vašeg lica.

Ako imate pritužbi na nos i rinoplastika je vaš izbor da to ispravite, postoje različite tehnike koje vaš plastični kirurg može koristiti. Neki liječnici odlučuju koristiti šavove jer ne zahtijevaju rezanje i uklanjanje bilo kakvog tkiva. Vrh je doslovno zašiven kako bi kraj nosa izgledao mršavije i profinjenije. Još jedna tehnika koju bi vaš kirurg mogao koristiti je resekcija glave; gdje se dio hrskavice na vrhu nosa uklanja kako bi bio manji i manje pun.

Nijedan kirurški zahvat nije bez rizika, a to uključuje različite kirurške metode korekcije vrha nosa. Anestezija će se morati koristiti u ovim postupcima, a postoji rizik od modrica, oteklina i infekcije na mjestu reza, baš kao i kod bilo kojeg kirurškog zahvata. Obavezno se temeljito posavjetujte sa svojim liječnikom i kirurgom prije nego što se odlučite na bilo koji zahvat rinoplastike.

Jedini način da se ispravi vrh je rinoplastika. Ako osjećate da vam je vrh nosa stvarno neuravnotežen i mislite da bi se zbog promjene izgleda bolje osjećali, obratite se certificiranom plastičnom kirurgu. Oni će znati koji je najbolji način liječenja vašeg nosa i hoćete li rinoplastikom dobiti estetski ljepši izgled.