HEKLANJE

Savjeti stručnjaka za pravilnu njegu vaše kose

TEMU APP 100 E KUPON

Bez obzira što žene čine svojoj kosi, one traže odgovore kako se s njom pravilno ponašati. Prema nedavnom istraživanju, dvije trećine žena (66 posto) kaže da bi željele individualni savjet o njezi kose. Stručnjakinja za njegu kose Gretchen Monahan, najdinamičnija kozmetička i modna trendseterica istočne obale u posljednjih 10 godina, zna važnost stručne njege kose.

“S obzirom na sve stvari koje žene čine svojoj kosi, njega koja cilja na određene razine i vrste oštećenja ključna je za zdravu, lijepu kosu”, rekao je Monahan.



Na ovaj poziv je odgovoreno: Dove linija za njegu kose, kao što je debitirala u “The Ellen DeGeneres Show”, krajnje je odredište za individualizirana rješenja za njegu kose. Monahan je posudila svoju širinu znanja, omogućivši stručnom osoblju da ženama pruži individualne savjete za sve što rade svojoj kosi.

Ovdje je pregled stručnih savjeta koje možete dobiti pozivom na Hotline za njegu kose:

Boja: Nova rutina

• Dvije od tri žene (66 posto) boje kosu i trebaju biti svjesne da učinci posvjetljivanja i tamnjenja nisu isti.

• Posvijetljenoj ili istaknutoj kosi skinuta je boja kako bi se postigla svjetlija nijansa, zbog čega bi na kraju mogla biti suha. Kako bi pomogao oživjeti strukturu kose, čineći je osjetno mekom, glatkom i sjajnom, Monahan preporučuje svakodnevno pranje s Dove Advanced Color Care for Lightened or Highlighted Hair.

• Kosa obojena u tamniju ili sličnu prirodnoj nijansi može s vremenom izgubiti svoj sjaj i osjećaj nove boje. Kako bi se očuvala glatkoća i mekoća kose i poboljšala kvaliteta boje, Monahan preporučuje svakodnevno pranje s Dove Advanced Color Care za kosu obojenu tamnijom ili sličnom prirodnoj nijansi.

Različite stvari koje žene rade svojoj kosi zahtijevaju različite vrste njege. Bez obzira stiliziraju li žene kosu četkama ili peglama, one bi je mogle malo ili jače oštetiti. Bojači trebaju znati da učinci posvjetljivanja i tamnjenja nisu isti.



Oštećenje: Kako hidratizirati

• Više od tri četvrtine žena (76 posto) smatra da im je kosa barem donekle oštećena.

• Dubinsko regeneriranje važan je dio održavanja kose zdravom, ali mnoge žene ignoriraju znakovite znakove da njihovim pramenovima treba takva pažnja. Hrapavost, suhoća, lomljivost i kovrčavost samo su neki od simptoma suhe kose koji signaliziraju potrebu za dodatnom njegom.



• Nanošenje maske za dubinsko regeneriranje pomoći će obnoviti oštećenu kosu intenzivnom hidratacijom kose i smanjenjem lomljenja. Žene bi trebale odabrati onu koja odgovara njihovom tipu kose.

Stil: Zajašite valove

• Prestanite se boriti protiv prirode! Umjesto da se bore s kovrčama i troše vrijeme na ravnanje kose peglom, žene mogu smanjiti svoje svakodnevne kozmetičke rutine prihvaćanjem svojih prirodnih valova.



• Kako biste spriječili kovrčanje tijekom procesa sušenja, pokušajte ne dodirivati i ne trskati kosu.

• Ako vrijeme dopušta, osušite kosu preko noći i povećajte valove uvijanjem kose u punđu i pričvršćivanjem platnenom gumicom za kosu kako biste spriječili uvijanje. Ujutro raspustite kosu i zagladite valove laganom kremom za oblikovanje kako biste završili izgled.

Čemu služi lecitin?

Lecitin je tijelu neophodan kao gorivo, građevinski materijal za stanične membrane kako bi se poboljšale funkcije jetre, mozga i živčanog