HEKLANJE

Savjeti za zaštitu i vraćanje vašeg identiteta

TEMU APP 100 E KUPON

Moderna tehnologija olakšala je naše živote, ali je također olakšala lopovima da počine ono što je američka poštanska služba nazvala najbrže rastućim zločinom u Americi – krađom identiteta.

Ako ikada postanete žrtva krađe identiteta, biste li znali što učiniti da vratite svoje ime? Postoje mnoga pitanja koja bi se možda trebala riješiti, kao što su:



• Razumijevanje vaših prava kao žrtve.

• Ispunjavanje papirologije, uključujući policijska izvješća.

• Izdavanje upozorenja o prijevari za tri glavna kreditna ureda, financijske institucije i tvrtke za izdavanje kreditnih kartica, kao i Upravi za socijalno osiguranje, Odjelu za motorna vozila, Saveznoj komisiji za trgovinu i američkoj poštanskoj službi.

• Dobivanje kopija izvješća vašeg kreditnog ureda i suradnja s tri glavna kreditna ureda kako biste vratili točnost svoje kreditne povijesti.

Pomoć možete dobiti i ako postanete žrtva. Kako ovaj zločin postaje sve češći, potrošači, koji su proveli do 300 milijuna sati pokušavajući riješiti probleme nastale krađom identiteta 2003. godine (Federalna komisija za trgovinu), traže opcije za rješavanje troškova i gnjavaže povezanih s ovim problemom.

Neka osiguravajuća društva, uključujući Allstate Insurance Company, nude pokriće vraćanja identiteta. Ova vrsta pokrića, često dodana uz dodatnu naknadu vlasnicima kuća, iznajmljivačima i/ili stanu, može klijentima omogućiti pristup pomoći pri vraćanju identiteta i nadoknaditi im pokrivene troškove nastale kako bi se pomoglo u vraćanju njihovog identiteta.

Iako ovo pokriće može pomoći žrtvama krađe identiteta da se oporave, ipak je na pojedincima da se zaštite. Sljedećih šest savjeta može vam pomoći da budete manje ranjivi na krađu identiteta:



• Ne nosite nepotrebne kreditne kartice.

• Odmah poništite sve neiskorištene, izgubljene ili ukradene račune kreditnih kartica.

• Držite iskaznice socijalnog osiguranja, rodne listove i druge osobne dokumente u sigurnoj pretinci ili sefu. Ne nosite ih ili duplikate u novčaniku.



• Povremeno provjeravajte kreditnu povijest i prijavite svaku neovlaštenu aktivnost.

• Pažljivo pratite sve račune. Spremite ih na sigurno mjesto ili uništite prije nego što ih bacite u smeće.

• Nemojte davati brojeve socijalnog osiguranja ili druge informacije nijednoj osobi ili tvrtki osim ako ih niste upoznati i ako ste vi inicirali razgovor.



Kako napraviti pečat od voska

Već nekoliko godina voštane plombe ostaju na vrhuncu popularnosti prilikom ukrašavanja pozivnica za vjenčanje, posjetnica, spomenara ili razglednica, zamotavanja darova,

Produženje i podizanje trepavica

Podizanje trepavica danas je jedna od najtraženijih usluga u kozmetičkim salonima. Za samo nekoliko sati ovaj postupak daje vašim očima