HEKLANJE

Saznajte više o zakonima koji reguliraju lošu kreditnu sposobnost i dugove

TEMU APP 100 E KUPON

U knjigama postoji niz zakona koji štite ljude s lošim kreditnim rejtingom. Ti su zakoni važni i trebali biste ih znati kako biste se zaštitili od nepoštenih postupaka koje provode agencije za naplatu. Savezni Zakon o poštenom kreditnom izvješćivanju (FCRA) donesen je kako bi zaštitio dužnike od vjerovnika i agencija za naplatu.

Kao dužnik, imate pravo tražiti od vjerovnika i agencija za naplatu da vas prestanu proganjati. Morate odmah kontaktirati te agencije i zatražiti da prekinu komunikaciju s vama. Trebali biste pažljivo napisati pismo kako biste izbjegli da agenciji za naplatu date bilo što što bi kasnije mogla upotrijebiti protiv vas. Ako vam je prijećeno tužbom, možete napisati neformalno pismo i zatražiti od agencije da vas prestane uznemiravati.



Bilo bi mudro pokušati pregovarati s vjerovnikom ako imate trenutni dug. Neki vjerovnici mogu smanjiti vaš saldo ili u nekim slučajevima potpuno otpustiti dug. Ako imate dug stariji od sedam godina, nemojte komunicirati s agencijom za naplatu o tom računu. Račun je trebao biti uklonjen iz vašeg kreditnog izvješća nakon sedam godina, a ako nije, zajmodavac je prekršio zakon.

Vjerovnici obično zanemaruju tužbe jer mogu osjećati da ih neće dobiti. Ako je vaš dug star, kolekcionari žele izbjeći visoke odvjetničke naknade povezane s njegovom naplatom. Ako imate dug, imate zakonsko pravo zaštititi se. Jedan od najboljih načina za rješavanje problema s kreditom je popravak kredita.

Prema zakonu, agencije za naplatu ne mogu slati poštu na vašu adresu s bilo kakvim oznakama ili simbolima. Ne mogu nazvati članove vaše obitelji u vezi vašeg duga. Agencije moraju prestati komunicirati s vama ako ste primili sudski poziv da se pojavite na sudu. Osim toga, agencije za naplatu ne mogu nazvati dužnika prije osam ujutro ili devet navečer. Ako ste angažirali odvjetnika, a agencija za naplatu zna za to i svejedno vas nazove, trebate podnijeti žalbu pravnim tijelima zbog toga.

Morate dokumentirati sve relevantne podatke kada ste dužni. To će vas zaštititi u budućnosti. Agencije za naplatu ne mogu vas pozvati na posao i ne mogu vam poslati ljude prerušene u policiju ili vladine službenike kako bi naplatili dug. Agencije ne smiju slati pisma, upućivati pozive ili obavljati bilo kakvu komunikaciju koja implicira lažno predstavljanje nečega što one nisu.

Ako vas agencija nazove, mora se pridržavati zakona i identificirati se unutar jedne minute od razgovora. Agencijama za naplatu po zakonu je zabranjeno staviti ime bilo koje osobe na popis ‘mrtvih’.

Postoje mnogi zakoni koji vas štite od nepravednih postupaka agencija za naplatu. Postoje i zakoni koji štite agencije od dužnika, pa je važno znati svoja prava. Kao dužnik, također biste trebali pokušati otplatiti ono što dugujete i početi popravljati svoj kredit.

Aukcije nisu samo teške priče

Ako provedete neko vrijeme u ruralnoj Americi, vjerojatno ćete vidjeti znakove koji pokazuju da je aukcija planirana. U nekim slučajevima

Koja je izvorna boja sunca?

Zalazak sunca je romantičan trenutak za sve nas, baš kao i njegov izlazak. Sunce, koje postaje crveno pri izlasku ili