HEKLANJE

Slatka poslastica s medom za kožu

TEMU APP 100 E KUPON

Za ultimativni prirodni svestrani ljekoviti napitak, isprobajte med. Zahvaljujući Kleopatrinim kupkama od mlijeka i meda, med je postao omiljen kod svih za upotrebu u režimu ljepote. Osim Kleopatre, bilo je i drugih ljepotica iz prošlosti, koje se kunu u med kao neizostavan sastojak u tretmanima ljepote.

Onečišćenje, prljavština i drugi kemijski agensi u zraku čine da koža gubi sposobnost zadržavanja vode, zbog čega izgleda suho, naborano i osoba stari nešto ranije. Prirodna hidratantna i antioksidativna svojstva meda zadržavaju i zatvaraju vlagu, pomlađuju kožu, čiste ten ostavljajući ga mekim i podatnim.



Med u svom najčišćem obliku prikladan je za sve tipove kože, čak i za osjetljivu kožu. Kozmetičari preporučuju obilnu upotrebu meda za blistav ten. Proizvodi za njegu kože poput kupki, gelova za tuširanje, krema za lice, losiona za kožu, hidratantnih krema, pilinga za tijelo pa čak i proizvoda za novorođenčad sadrže čisti med.

Počastite se nekim jednostavnim prirodnim lijekovima za njegu kože s medom kod kuće –

– ½ šalice meda u kupku održava vašu kožu mekom i podatnom.
– Suha koža = 1 žličica meda, biljno ulje i ½ žličice soka od limuna. Nanesite na suhe dijelove kože, ostavite 10 minuta i isperite vodom.
– Napravite hidratantnu masku od 1 žličice meda, 1 žumanjka, ˝ žličice bademovog ulja i 1 žličice jogurta. Nanesite na lice, vrat i ostale dijelove tijela. Ostavite 15 minuta i isperite vodom. Koža će vam biti navlažena i uglačana sa suženim porama.
– Za svilenkasto glatku kožu, pomiješajte ½ šalice meda i 3 žličice ružine vodice. Nanesite na lice, vrat izbjegavajući osjetljiva područja oko očiju. Dobro umasirajte i isperite mlakom vodom te uživajte u osjećaju potpuno drugačije kože.
– Otvorite pore na licu tako da stavite krpu umočenu u toplu vodu. Namažite lice medom 20-30 minuta. Isperite prvo toplom, a zatim hladnom vodom da zatvorite pore.
– Razmazite kožu pastom od 1 žličice meda, 1 bjelanjka, 1 žličice glicerina i brašna. Nanesite ga na lice, grlo, ostavite da djeluje 10 minuta i zatim isperite toplom vodom. Vaša će koža biti osvježena i pomlađena.
– 4 žlice punomasnog mlijeka u prahu i 2 žlice meda čine izvrsnu kupku za bebe.

Japanska hrana: 4 ZLATNA pravila

Japansko kuhanje podučava nas mudrosti pomlađivanja i iscjeljivanja tijela hranom. Japanska prehrana razlikuje se od zapadnjačke, prije svega po sadržaju

Kako koristiti Facebook Pixel?

Facebook Pixel je alat za praćenje koji omogućuje marketinškim stručnjacima da prate aktivnosti korisnika na njihovoj web stranici nakon što