HEKLANJE

Šminka i njega kože

TEMU APP 100 E KUPON

‘Šminka i njega kože’ općenito se smatraju jačom ženskom stranom. Muškarci se rijetko upuštaju u ‘Make up i njegu kože’. Mnogi muškarci njeguju svoju kožu, ali šminka je većini muškaraca stvarno strana. Tretirati šminku i njegu kože kao različite teme ne bi imalo smisla; uostalom, make up će djelovati samo ako je koža zdrava. Dakle, kako vježbati šminku i njegu kože, zajedno? Evo nekoliko savjeta za make up i njegu kože:

1. Uvijek imajte na umu njegu kože, bilo da kupujete proizvode za make up ili ih zapravo nanosite na kožu nakon što ste ih kupili. Dakle, ono što kupujete je proizvod za “šminku i njegu kože”, a ne samo proizvod za šminku. Provjerite sadrži li sastojke na koje biste mogli biti alergični. Također provjerite sadrži li visoke koncentracije kemikalija koje mogu oštetiti vašu kožu.



2. ‘Šminka i njega kože’ također se odnosi na testiranje proizvoda prije upotrebe. Dakle, nanesite šminku na mali dio kože, npr. ušne resice i provjerite kako vaša koža reagira na njega.

3. Pratite datum isteka na proizvodima za šminku i nikada ih ne koristite nakon isteka roka trajanja. U stvari, neki proizvodi (npr. proizvodi na bazi vitamina C), ako se ne skladište pravilno, pokvare se puno prije isteka roka trajanja.

4. Čistoća je važan dio postupka šminkanja i njege kože. Redovito oštrite svoje olovke za oči i održavajte svu opremu za šminkanje uvijek čistom. Možete odrediti datum, svaki mjesec, za remont vaše opreme. Kao dio čistoće, vaš postupak šminkanja i njege kože trebao bi uključivati i održavanje kose cijelo vrijeme čistom.

5. Njega noktiju još je jedan važan aspekt šminke i njege kože. Koristite kvalitetan lak za nokte i uvijek održavajte nokte čistima. Nakon što završite s čišćenjem i poliranjem noktiju, trebali biste utrljati ulje za zanoktice na rubove nokta.

6. Ako imate duboko usađene oči, trebali biste koristiti tekuću olovku za oči umjesto olovke. To će spriječiti razmazivanje dubokih rubova kapka.

7. Ako imate kožni poremećaj, npr. akne, ne biste trebali nanositi tešku ili kemijsku šminku. Posavjetujte se sa svojim dermatologom ako niste sigurni koje make up proizvode možete koristiti dok imate akne ili neki drugi kožni poremećaj. Nikad ne pokušavajte istisnuti prištiće/akne. Upamtite da šminka i njega kože ne smiju biti u sukobu.

8. Koristite blago sredstvo za skidanje šminke (umjesto da ga samo isperete).



9. Još jedan važan postupak ‘šminkanja i njege kože’ je sljedeće zlatno pravilo: “Nikada ne spavaj sa šminkom”

10. Dok nanosite dezodorans, pazite da održavate preporučeni razmak između mlaznice i kože (kao što je navedeno na pakiranju dezodoransa).

Dakle, make up i njega kože uvijek trebaju ići ruku pod ruku. Ne pokušavajte drugačije tretirati šminku i njegu kože.



Vaš vodič kroz savjete i trikove za šminkanje.

Zanima vas kako smršaviti?

Moderno društvo uglavnom orijentirano na sjedilački način života i brzu prehranu, a to je za sobom dovelo do problema pretilosti.